Forældre tog stoffer – mor døde af overdosis: Kira Eggers fortryder ikke sin barndom

(Foto: All Over)

Kira Eggers insisterer på, at hun var heldig med sin barndom – til trods for, at den kendte blogger, radiovært og TV-personlighed blev fjernet som toårig og mistede sin mor, der blev fundet død på gaden efter en heroinoverdosis.

Det fortæller Kira Eggers, 43, i et stort interview med Ude & Hjemme.

Kira Eggers var blot to år gammel, da hun blev fjernet fra sine forældre, der ikke var i stand til at tage vare på hende på grund af et omfattende stofmisbrug.

Det første halvandet år boede hun hos sine kærlige plejeforældre, men efter hendes egne forældre blev skilt, flyttede hendes far og plejeforældrene sammen i et kollektiv. Faderen stoppede sit misbrug, men sådan gik det ikke med moderen.

- Der røg virkelig noget heroin igennem hendes krop. Hun røg ind og ud af mit liv, glemte vores aftaler og dukkede ikke op juleaften. Jeg var vred på hende og flov over hende til tider. Det var jo ikke så sjovt at jeg ikke kunne fortælle mine venner, hvad min mor lavede. For jeg vidste det jo faktisk ikke – andet end at hun rendte rundt og tog en masse stoffer, fortæller Kira Eggers i det store interview med Ude & Hjemme.

Selv om moderen til tider forsøgte at komme fri af stofferne, var det med Kira Eggers’ egne ord halvhjertede forsøg, og familien vidste godt, at hendes krop til sidst ville bukke under.

13. marts 2009 blev Kira Eggers ringet op af politiet, der havde fundet moderen død i en port på Østerbro. Død af en overdosis i en alder af blot 55 år.

- Der var så meget smerte ved at se hende lide så meget. Hun var aldrig ude af sit misbrug og var nok til sidst en af Københavns ældste heroinjunkier – hvis ikke Danmarks. Når man tager stoffer i så mange år, så forsvinder dine hjerneceller.

Kira Eggers bebrejder i dag ikke moderen for misbruget og tvangsfjernelsen. Og bloggeren fastslår, at hun ikke ville ændre sin barndom, hvis hun kunne.

- Al dårligdom, der er sket, kan slet ikke måle sig med alt det gode. Jeg har fået uanede mængder kærlighed og omsorg fra så mange sider, og netop derfor er det lykkedes mig at veje op for alt det andet, fortæller Kira Eggers til Ude & Hjemme.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close