Nyheder 9. maj 2018

Kim Walls kæreste om Peter Madsen: Jeg ønsker, han aldrig havde eksisteret

For første gang siden Kim Walls død udtaler hendes kæreste Ole Stobbe sig offentligt. Det gør han i et mindeord i Weekendavisen
(Foto: All Over Press)

Siden Kim Walls død i august sidste år, har offentligheden kun en enkelt gang hørt fra hendes kæreste, Ole Stobbe.

Det var da han vidnede i retten den 22. marts.

Nu har Ole Stobbe så skrevet et mindeord om Kim Wall i Weekendavisen. Her fortæller han blandt andet, hvad han synes om Peter Madsen, som han konsekvent bare kalder PM.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- PM har gjort verden til et dårligere sted: For mennesker over hele verden uden stemme til at fortælle om deres liv og udfordringer. For kvinder, som må træffe fremtidige valg om at gå om bord på andre skræmmende fartøjer, der blandt andet kræver tillid til mænd. For hendes familie og venner. Og for Kim, skriver Ole Stobbe blandt andet i sit mindeord om kæresten.

- Han har taget ét liv, der er så meget værd og efterladt os ham selv, fortsætter han. I det lange mindeord, skriver Ole Stobbe også, at han ønsker, at Peter Madsen bliver glemt. At han aldrig havde eksisteret. - Engang var jeg begejstret over, at Kim og jeg havde et rumlaboratorium i vores baghave, fandt inspiration i PMs projekt. Nu ønsker jeg, at han aldrig havde eksisteret. Med verdenspressen på tåspidserne har det været svært, men jeg forsøger fremdeles at holde ham ude af mine tanker. Han fortjener ikke at blive husket. Han bør, hvis det står til mig, blive glemt, skriver Ole Stobbe.

Første gang han mødte Kim

I mindeordet beskriver Ole Stobbe også, hvordan han havde det, da han mødte Kim Wall for første gang.

- Første gang, jeg mødte Kim, stod det klart — jeg havde aldrig set én som hende. Og det er jeg sikker på, at mange andre mennesker har tænkt hver sin version af. Hun var unik. Selvsikker uden at være frembusende, forfængelig, men virkede næsten skødesløs, ambitiøs, men fulgte sine egne veje og ikke en idé om traditionel karriere, intelligent uden behov for at bevise det. Hun var stærk og handlekraftig, men også sart og usikker, skriver han.

Peter Madsen har anket

Peter Madsen blev den 25. april idømt fængsel på livstid, efter retssagen mod ham havde kørt i 12 dage fordelt over marts og april.

Peter Madsen har gennem hele retssagen erklæret sig uskyldig i drabet og påstod, at der var sket en ulykke ombord, som resulterede i, at Kim Wall døde af en kulilteforgiftning.

På trods af det har han valgt kun at anke straffens længde og acceptere, at han i byretten blev erkendt skyldig. Allerede få minutter efter, Peter Madsen fik sin dom, meddelte hans forsvarsadvokat, Betina Hald Engmark, at han valgte at anke sagen. På det tidspunkt sagde hun dog ikke noget om, hvordan han ville anke.

Sponsoreret indhold