Nyheder23. august 2017

Kim Wall fundet parteret: Nu taler familien ud om sorgen

Liget af den svenske journalist Kim Wall blev parteret
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kim-wall_0.jpg
 Politifoto
Det er onsdag morgen blevet bekræftet af Københavns Politi, at den kvindetorso, der blev fundet i vandet ved Amager mandag eftermiddag er det parterede lig af den svenske journalist, Kim Wall. Det skriver politiet i en meddelelse på Twitter.
Dermed har Kim Walls kæreste og familie fået deres værste bange anelser bekræftet. Frem til lørdag håbede familien endnu, at Kim Wall var uskadt. Nu fortæller hendes mor, Ingrid Wall, på Facebook om den store sorg, der har ramt familien. - Det er med grænseløs sorg og bestyrtelse, at vi har modtaget beskeden om, at liget af vores datter og søster, Kim Wall, er blevet fundet. Omfanget af katastrofen kan vi endnu ikke overskue, og vi har masser af ubesvarede spørgsmål, skriver Ingrid Wall. - Tragedien har ikke kun ramt os og den øvrige familie, men også venner og kolleger over hele verden. Under de forfærdelige dage der er gået siden Kims forsvinden, har vi fået utallige beviser på, hvor elsket og vellidt hun var som menneske, som ven og som professionel journalist. Fra alle dele af verden har vi fået tilkendegivelser om Kims evne til at gøre en forskel som person, skriver Ingrid Wall. - Hun har fundet historier fra forskellige dele af jordkloden, som skulle fortælles. Kim rejste i flere måneder i Sydhavet for at verden skulle vide, hvad der overgår befolkningen på de øer, som synker som følge af atomprøvesprængninger. Hun tog os med til det jordskælvsplagede Haiti, til Idi Amins torturkældre i Uganda, til minefelter på Sri Lanka. Hun var de svage, udsatte og marginaliserede menneskers stemme, skriver Ingrid Wall. - Den stemme skulle have lydt længe endnu. Sådan bliver det ikke nu, slutter Ingrid Wall sin udtalelse. Se hele opslaget her:

Den 30-årige journalist Kim Wall tog for knap to uger siden på reportagetur med den danske opfinder, raketbygger og ubådentusiast, Raket-Madsen med det borgerlige navn Peter Madsen, i en ubåd, han selv havde bygget.

Efter Kim ikke gav lyd fra sig, meldte hendes kæreste hende savnet og politiet satte en eftersøgning igang.

Peter Madsen blev få dage efter fundet med ubåden i Køge Bugt. Han påstod, at ubåden var sunket efter en teknisk fejl, og til at starte med påstod han, at han havde været alene i ubåden, da den begyndte at synke.

"Begravet til søs"
Han blev trods forklaringen anholdt og sigtet for mordet på den kvindelige journalist, selv om liget ikke var fundet. I første omgang lød hans forklaring, at han havde sat hende af ved restuarant Halvandet på Refshaleøen.

Senere har Raket-Madsen fortalt under afhøring, at der skete en ulykke på ubåden, som slog Kim Wall ihjel, og at han har "begravet hende til søs".

Det er yderst sjældent, at der gives oplysninger fra et lukket grundlovsforhør, men politiet har udtalt, at de på grund af mange spekulationer har valgt at fortælle om Peter Madsens forklaring.

Sponsoreret indhold