Nyheder 3. maj 2010

Kim Larsen: Griner hele vejen til banken

Med sin nye plade på gaden kan lune Larsen se frem til at spæde godt op i sin i forvejen bugnende pengetank
Larsen lider bestemt økonomisk på grund af finanskrisen
Larsen lider bestemt økonomisk på grund af finanskrisen
Foto: All Over

Lune Larsen har en brandvarm bankbog.

Mens de fleste andre i musikbranchen piver over finanskrise og svigtende pladesalg, så bliver den snart 65-årige Kim Larsen ved med at skovle penge ind i sine mange firmaer.

I dag udkommer solo-pladen "Mine damer og herrer", og skal man dømme efter dagbladenes anmeldere, så er den det bedste han har udgivet siden den legendariske "Værsgo'"-plade.

Det kan helt klart ses som garanti for, at pladen kommer til at skæppe godt i hans i forvejen godt proppede pengetank. Hans private pengetank var ifølge det regnskab, der blev afleveret sidste år på over 39 mio. kr.

Læs også: Kim Larsen: Jeg er ligeglad

Regnskabet for Kim Larsen ApS viser en omsætning i regnskabsåret 2008/9 på 24,5 mio. kr., og et resultat før skat på 5,5 mio. kr., hvilket er en fremgang i forhold til et plus på 3,8 mio. kr. året før.

I kontanter modtog Kim Larsen et udbytte på 1 mio. kr. Samtidig steg egenkapitalen i Kim Larsen ApS, der er fuldt ejet af sangeren, fra 36,1 mio. kr. til 39,4 mio. kr.

Medejer af tre selskaber

Via Kim Larsen ApS har den tidligere Gasolin-frontmand også ejer-andele i tre andre selskaber. Det er Pink Alice Music ApS, som er ejet i fællesskab med de øvrige Gasolin-medlemmer, Kjukken ApS, hvor Kim Larsen opsamler pengene fra sit nyeste bandprojekt, samt KLAPS, der er et kombineret musikforlag og pengetank.

De tre selskaber, som Kim Larsen ejer mellem 20 og 50 pct. af, fik tilsammen et resultat før skat på 2,7 mio. kr., mod 5,8 mio. kr. året før.

Lyt til Kim Larsens nye single her

Samlet set er Kim Larsen-koncernen, inklusive de selskaber som sangeren indirekte kontrollerer, en pæn og ikke mindst velkonsolideret virksomhed, med en samlet omstæning på 30,6 mio. kr. og et overskud før skat, men efter lønudgifter på 6 mio. kr., på 8,2 mio. kr.

Sponsoreret indhold