Nyheder1. september 2009

Kim Larsen: Jeg er ligeglad

Mens det ikke rører Gasolin-forsangeren, så er Beckerlee lykkelig for gruppens pludselige succes i Sverige
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/kendte-dk09/september/kim-larsen1-jpg.jpg
 Foto: All Over

Svenskerne er gået helt amok i Gasolin-hysteri.

Af uransagelige årsager er det hedengangne danske orkester blevet et kæmpe hit i broderlandet sommeren over. Deres opsamlingsplade "Masser af succes" er den mest sælgende plade overhovedet derovre.

Kim Larsen, der jo ud over Gasolin-tiden har haft en særdeles indbringende solokarriere, lader sig dog ikke dupere af, at svenskerne med de mange solgte plader sikrer, at der bliver spædet op på Larsens i forvejen godt fyldte bankbog.

- O.k., jeg anede intet om denne succes, og egentlig er jeg også ligeglad. Jeg kan kun sige, at det er mystisk, at vi pludselig sælger så godt i Sverige. Når det er sagt, så foretrækker jeg at lade fortid være fortid, siger Kim Larsen til Ekstra Bladet.

Mens Larsen kan tillade sig at se stort på de uventede indtægter, glædes guitaristen Franz Beckerlee over Gasolins popularitet på den anden side af Sundet, og også over den succes, som Danmarks bedste rockband har haft løbende.

- Mine indtægter fra Gasolin har da betydet, at jeg ikke skulle være parkeringsvagt. Jeg har ikke kunnet leve alene af Gasolin siden dengang, men indtægterne derfra har været en væsentlig økonomisk basis i mit liv, siger Beckerlee til Ekstra Bladet.

En af grundene til den store succes i Sverige har sikkert været, at Anders Østergaards dokumentarfilm "Gasolin" fra 2006 blev vist på svensk TV i forsommeren. Og så gør det jo heller ikke noget, at musikken er noget af det bedste, der er kommet fra Danmark.

Sponsoreret indhold