Nyheder30. juni 2016

Kenn Hansen droppede pludselig sin dommerkarriere

Kenn Hansen, der er uddannet retoriker, var landets bedste fodbolddommer, men nu handler hverdagen om hans konsulentfirma samt hustruen og hans to sønner.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kenn_hansen-pg-182.jpg
 Peter Grosen

Fra fløjten i munden og de farverige kort i baglommen til stilfuldt jakkesæt og Powerpoint-præsentationer ... Umiddelbart lyder det som to vidt forskellige verdener, men hvis man skal tro den tidligere topdommer Kenn Hansen, er der mange lighedspunkter.
I december 2015 droppede TV2’s fodboldekspert dommertjansen for at hellige sig sin civile karriere.

– Jeg har været så glad for beslutningen. Nogle fodboldspillere oplever et stort tomrum, men jeg tror, det, der adskiller mig fra dem, er, at jeg havde et ”rigtigt” arbejde i forvejen. Mit dommerstop betyder bare, at jeg ikke har to job. Nu kan jeg endelig have et normalt familie-liv. Jeg har i små 20 år været væk hver weekend og i midtugen til internationale kampe. Så stoppet har givet mere luft end tomrum, fastslår den 36-årige fyr til SE og HØR.

– Jeg plejer at beskrive det som grænse-landet mellem en yderst velbetalt hobby og et dårligt betalt toplederjob. Der er ikke rigtig nogen dommere, der er villige til at sige, at nu opgiver vi vores karriere for at dømme fodbold. Men for at være med på topplan bliver man nødt til at bruge meget tid og træning på det, forklarer han.
Ved siden af den tidskrævende hobby som fodbolddommer har Kenn uddannet sig til retoriker på Københavns Universitet.

– Jeg har læst retorik på universitetet. Det er et lille fag, men det hænger sammen med at formidle. Det synes jeg er sjovt. Jeg træner folk i at blive bedre til at lave præsentationer, og vores firma har kørt i 12 år, lyder det fra Kenn.

– Så i virkeligheden hænger de to ting sammen – de ting, jeg lærte som dommer, kan jeg bruge i mit arbejde. Men mit fag har jeg også kunnet bruge på banen.

Det er jo kommunikation at dømme fodbold, siger familiefaderen, der endelig har fået mere tid til hustruen Christel og sine to sønner.
Om de går i farmands fodspor, tør Kenn endnu ikke spå om. Faktum er dog, at han selv fik interesse for at dømme offside, straffe-spark og indkast fra sin far.

– Den store dreng spiller lidt, og den anden er stadig på kravlestadiet. Hvis de ikke bliver gode til fodbold, kan de altid begynde at dømme, ha-ha.

– Jeg har selv spillet fodbold, men ikke på højt niveau, afslører den veltalende mand.

Selv om hverdagen under EM-slutrunden er præget af en masse fjernsynskiggeri for at følge med i alle landes kampe, påstår Kenn, at den lille læderbold fylder meget mindre end tidligere.
– Lige nu ser jeg al fodbold, fordi det er EM, men jeg ser ikke alle Superliga-kampe eller al tysk fodbold. Jeg savner ikke fodbold, men jeg har været inde at se kollegerne dømme, fortæller Kenn Hansen, der ikke afviser at tage fløjten i munden igen på hyggeniveau på et tidspunkt.

– For mig har det altid været enten-eller. Jeg ville ikke være god at sende ud til en serie 3-kamp, for der er nogle, der gør det bedre end mig. Jeg blev motiveret af de sportslige motivationer. Men hvem ved – måske om nogle år, siger Kenn, som du kan opleve som en del af TV2’s EM-team helt indtil finalen den 10. juli.

Sponsoreret indhold