Nyheder24. oktober 2015

Se galleriet: Kendte der knækkede canceren

I denne uge sætter TV 2 og Kræftens Bekæmpelse fokus på kræft, og undervejs bliver der samlet penge ind til kampen mod den frygtede sygdom. SE og HØR har i den forbindelse samlet et galleri med kendte, der knækkede canceren

Se galleriet: Kendte, der knækkede canceren

I denne uge er der fokus på kræft. I en lang række programmer på TV 2 sættes der i denne uge fokus på den frygtede sygdom, og undervejs vil der blive samlet penge ind til kampen mod kræft.

Hvert år rammes tusindvis af danskere af kræft – og nogle af disse står i denne uge frem og fortæller om deres livs sværeste kamp.

Også flere kendte danskere har i årenes løb stået frem og fortalt åbent om deres kræftforløb

SE og HØR har samlet et galleri med nogle af de kendte, der har kæmpen mod kræft – og vundet. Se galleriet øverst i denne artikel.

Én af dem er skuespilleren og ”Vild med dans”-deltageren Søs Egelind. Hun har overlevet ikke bare én, men hele to kræftsygdomme.

Under forrige år Knæk Cancer afslørede skuespillerinden Sofie Gråbøl blandt andre, at hun var ramt af kræft i brystet.

Først blev den populære skuespiller ramt af lymfeknudekræft, og siden måtte hun tage kampen op mod modermærkekræft.

Begge kampe har hun vundet, og den populære skuespiller har ofte fortalt om sine oplevelser med den frygtede sygdom.

I slutningen af februar i år holdt hun foredrag for en propfyldt sal af kræftramte og deres pårørende i Lemvig, og her talte Søs Egelind igen om sine oplevelser med at have kræft. Og så gav hun et godt råd videre, hvis man er en af de tusindvis af danskere, der er ramt af sygdommen: Ryg pot eller spis en hashkage, hvis du har kræft.

Mens hun var indlagt og lå i en morfinrus, kom nogle venner forbi med småkager - tilsat lidt hash vel at mærke.

- Kagerne hjalp. De hjalp mod kvalme, mod madlede, på humøret, søvnløsheden, smerterne.., udtalte Søs Egelind i februar til Folkebladet Lemvig.

Se galleriet med kendte, der knækkede canceren i galleriet øverst i artiklen.

Sponsoreret indhold