Nyheder14. maj 2016

Karsten Rees hemmelige tyskerskat: Vi spiser med nazi-bestik

I 1993 bjergede Karsten Ree ubåden U-534, og nu fortæller han om de meget specielle skatte ombord
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20160430-karsten_og_janni-tsl-0016_cis_p0.jpg
 Foto: Thomas S. Laursen

Han har altid været på jagt efter den store gevinst. Således også tilbage i 1993, da Karsten Ree, 70, brugte mere end 23 millioner kroner på at hæve den tyske nazi-ubåd U-534 op fra havets bund – i håb om at finde sunkne skatte.

Den tyske ubåd blev hævet, men der blev hverken fundet guld eller diamanter.

– Men vi fandt et tysk spisestel i ubåden. Både porcelæn, bestik og kander. De har sådan et nazitegn på, som jo egentlig er et græsk tegn, forklarede Ree, da SE og HØR forleden mødte ham til Danmarks første undervandsskattejagt Vina Maris Cup i Mosede Havn i Greve.

– Og vi spiser med bestikket derhjemme, afslørede milliardæren, der for to år siden giftede sig med Oddset-baben Janni.

Tusind kondomer
Ud over spisestellet blev der fundet vin, cognac, øl og en masse saltet kød. Og så en fræk surprise: tusindvis af kondomer.

– Man tænker først, at det ikke kan have sin rigtighed, og de var simpelthen kæmpestore! Men det er der en forklaring på, fordi midt i krigen blev der opfundet sonarer og radarer. Så sendte ubådene vejrballoner op med sølvpapirskugler i, og de forstyrrede så signalet. De havde før en fabrik, som lavede balloner, men den bombede de allierede. Så derfor måtte man finde på noget andet, og det blev så kondomer, forklarede rigmanden, som dog er færdig med skattejagterne.

– Det har kostet frygteligt mange penge, og bagefter var der en hel del arbejde i det, så det har på ingen måde kunnet betale sig for mig. Men det var spændende. Jeg gjorde det, fordi jeg kunne, smilede Ree.

I dag er ubåden U-534 skåret i fem stykker og ligger på et museum i Liverpool, England.

– Der blev diskuteret meget om, hvor ubåden skulle hen. Tyskerne var ikke interesseret, og i Danmark var det stadig et følsomt emne. Men englænderne ville gerne have den, da de jo vandt krigen, forklarer milliardæren.

Sponsoreret indhold