Nyheder6. marts 2024 (opd. 6. marts 2024)

Kæmpe opmærksomhed om hjerneblødninger efter Søren Pape Poulsens død

Toppolikerens bortgang vækker danskere til kamp mod hjerneblødninger. Med en opfordring til at kende sit blodtryk håber Hjernesagen nu at mindske de årlige 1500 tilfælde i Danmark, hvoraf op mod hver tredje dør

Søren Papes liv i billeder

LÆS OGSÅ: – Det kunne have været mig

I kølvandet på den konservative formand Søren Pape Poulsens pludselige bortgang har danskernes søgen efter viden om hjerneblødninger nået nye højder, skriver DR onsdag.

Den 52-årige politikers død har nemlig udløst en bølge af opmærksomhed mod den alvorlige sygdom, og hos for eksempel Hjernesagen har telefonerne kimet uafbrudt siden den triste nyhed kom frem i lørdags.

- De vil vide noget om sygdommen, hvordan man behandler, om man kan behandle.

- Og de vil også gerne vide noget om forebyggelse, siger direktør Birgitte Hysse Forchhammer til DR.

Ifølge hende er der sket en stigning på hele 1200 procent i besøgende på foreningens hjemmeside, hvilket tyder på en markant øget interesse for sygdommen.

Også hos Danmarks Apotekerforening oplever en eksplosion i søgninger på ordet "hjerneblødning", som har vist en stigning på 9000 procent efter nyheden om Søren Pape Poulsens alt for tidlige død.

Og der er ifølge DR's sundhedskorrespondent Peter Qvortrup Geisling god grund til at tage sygdommen alvorligt og særligt er det vigtigt at have styr på sit blodtryk. Især hvis man er over 50 år gammel.

I dag har en million danskere nemlig for højt blodtryk, men hver tredje ved det ikke.

1500 danskere bliver hvert år ramt af en hjerneblødning, skriver DR. 28 procent af de ramte dør indenfor de første 30 dage.

Sponsoreret indhold