Nyheder12. oktober 2016

Jussi dropper Nikolaj Lie Kaas: Ikke den rigtige rolle for ham

Når optagelserne til Jussi Adler-Olsens roman ”Journal 64” begynder til foråret, bliver det sidste gang, at Nikolaj Lie Kaas træder i tøjet som kriminalkommissær Carl Mørck. Nu bekræfter forfatteren nemlig, at han har droppet samarbejdet med Zentropa, hvilket også betyder, at det er slut for Nikolaj Lie Kaas
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/carl_moerk.jpg
 Foto: PR/Nordisk Film

Er du én af dem, der har elsket Nikolaj Lie Kaas i rollen som kriminalkommissær Carl Mørck? Ja, så bliver du formentlig skuffet over denne nyhed.

For nu bekræfter forfatter Jussi Adler-Olsen, at næste film i serien om Afdeling Q – ”Journal 64” – bliver sidste film, hvor Nikolaj Lie Kaas træder i tøjet som kriminalkommissær Carl Mørck.

Det skriver HER&NU.

- Han er en fantastisk skuespiller. Han er meget enstrenget i sin vurdering af, hvem Carl Mørck er. Det kan man også være, hvis man bare læser det overfladisk. Jeg havde regnet med, at man ville gå ned i karakteren på en anden måde. En nuanceret måde. Han er en fremragende skuespiller, jeg havde bare ventet noget andet, siger Jussi Adler-Olsen til ugebladet og fortsætter:

- Han kan selvfølgelig ikke gøre for, at han bliver instrueret på den måde. Jeg kan stadig rigtig godt lide ham. Han er en sympatisk skuespiller, der kan spille på mange strenge. Det var nok bare ikke den rigtige rolle for ham.

Den populære krimiforfatter har nu droppet samarbejdet med Zentropa til fordel for et samarbejde med Nordisk Film. Dermed bliver der skiftet ud i rollebesætningen – og her er 43-årige Nikolaj Lie Kaas altså en af dem, der ryger.

Det er dog ikke første gang, at Jussi Adler-Olsen har antydet, at han ønskede at udskifte den altoverskyggende hovedrolle.

I et interview med BT tilbage i juni forlød det også, at der kunne være en fyreseddel på vej til både Nikolaj Lie Kaas og hans medkollega Fares Fares, som spiller Assad i Afdeling Q-filmene.

- I min optik ville det ikke gøre noget, hvis man begyndte fra scratch på alle mulige måder. Jeg kan nok ikke forestille mig at fortsætte med Fares Fares, fordi jeg hele tiden har set hans rolle helt anderledes, end Zentropa har. Han taler ikke svensk, og det harmonerer ikke med de hemmeligheder, jeg kommer til at afsløre om ham senere i serien. Så det ser jeg som et problem, udtalte forfatteren dengang og tilføjede følgende om Nikolaj Lie Kaas’ fremtid:

- Nordisk Film må snakke med Nikolaj Lie Kaas, men det kan blive alle mulige. Vi har mange dygtige skuespillere i Danmark. Det er fuldstændig åbent, og det er ikke nødvendigvis Nikolaj Lie Kaas, der skal spille rollen igen. Med al respekt for dem begge to, så er det dygtige skuespillere, men måske er det ikke de rigtige, udtalte Jussi Adler-Olsen dengang.

Og nu er det altså endegyldigt slut med Nikolaj Lie Kaas.

Se et galleri med skuespilleren herunder:

Masser af Nikolaj Lie Kaas

Sponsoreret indhold