Nyheder 14. maj 2014

Journalister anholdt i SE og HØR-sagen

Ransagninger og anholdelser i SE og HØR-sagen
Af af
Der er onsdag foretaget anholdelser og ransagninger i SE og HØR-sagen.
Der er onsdag foretaget anholdelser og ransagninger i SE og HØR-sagen.Tidligere journalist på SE og HØR Ken B. Rasmussen og journalist Kasper Kopping er onsdag morgen blevet anholdt og sigtet i SE og HØR-sagen.

LÆS OGSÅ: Et opgør med fortiden

De vil efter endt afhøring blive løsladt, oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Aller Media A/S er ligeledes blevet sigtet, da medievirksomheden efter politiets opfattelse er den "juridiske person" bag Se & Hør.

Der er samtidig foretaget ransagninger hos de to journalister, hos Aller Media A/S samt hos forlaget Bogkompagniet og forlægger Johnny Staun, der har udgivet romanen "Livet, det forbandede", der blandt andet omtaler Ken B. Rasmussens og Kasper Koppings brug af ulovligt tilvejebragte oplysninger om de kendtes kreditkort-forbrug.

- Dagens ransagninger drejer sig om at sikre beviser hos mistænkte, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen fra Københavns Vestegns Politi

- Der venter fortsat en betydelig efterforskning med undersøgelser af materiale, vi har beslaglagt, afhøringer af vidner og mistænkte med videre, tilføjer Bent Isager-Nielsen.

Han oplyser, at ransagningerne er sket i et samarbejde mellem Københavns Vestegns Politi, Rigspolitiets Nationale Cyper Crime Center (NC3) og til dels SKAT.

De sigtede journalister og Aller Media A/S mistænkes for medvirken til overtrædelse af straffelovens § 263 stk. 3, jfr. stk. 2 og § 299a, jfr. markedsføringslovens § 19, jfr. straffelovens § 23 samt overtrædelse af straffelovens § 299 stk. 2.

Hvorledes de sigtede stiller sig til sigtelserne, ønsker Bent Isager-Nielsen ikke at kommentere.

En 45-årig mand fra Storkøbenhavn - "tys-tys kilden" - som er mistænkt for at have videregivet kreditkortoplysningerne til journalisterne, blev sigtet og afhørt den 6. maj omkring overtrædelser af kapitlet i straffeloven om freds- og ærekrænkelser og afsnittet om formueforbrydelser.

Sponsoreret indhold