Nyheder 11. august 2017

Jokeren oppe på en flaske vodka og fem gram kokain om dagen

Rapperen har lagt sit liv om efter et mangeårigt misbrug af stoffer og alkohol
(Foto: All Over Press)

 

En flaske vodka og fem gram kokain - om dagen!

Nok til at sende de fleste i drømmeland.

Men ikke rapperen 'Jokeren' alias Jesper Dahl som Hillerøddrengen hedder, når han trækker det gule sygesikringskort frem.

For ham var den mængde stimulanser i årtier en helt normal dagsration, uden at han sejlede fuld eller høj rundt i København, hvor han, bortset fra et treårigt ophold i Los Angeles, har slået sine folder, siden han forlod hjembyen.

Det fortæller han i et interview med Børsens livsstilmagasin 'Pleasure'.

Han er i en sen alder for nylig blevet diagnosticeret med ADHD.

Og det har været en øjenåbner for ham.

Han har fundet ud af, at hans massive alkohol- og kokainforbrug har været hans måde at dæmpe symptomerne på den uopdagede ADHD.

Og det er først for få måneder siden, at han stoppede med den selvmedicinering med vodka og kokain, som dæmpede ADHD'en, men kostede på så mange andre fronter.

- Jeg er træt af, at jeg har brugt alt hvad jeg har tjent 'og lidt til' på kokain. Jeg er træt af, at det har skadet min karriere, og at det har fået folk i branchen til at vende ryggen til mig, når historierne om stoffer og en gennemhullet økonomi kom til at fylde for meget, siger Jokeren til 'Pleasure'

Den dårlige omtale rørte ham i mange år ikke, men nu vil han gerne gøre noget for sit image og har derfor sagt ja til at medvirke i 'Vild med dans'.

Han har tidligere sagt nej mange gange, selv om han er blevet tilbudt op til en halv million kroner for at stille op i underholdningsprogrammet.

- Hvert år bliver jeg tilbudt mellem 400.000 og en halv million for at stille op i ”Vild med dans”, og min manager har opfordret mig 120 gange til at sige ja – om ikke andet så for at komme i ordentlig træning. Nej, det kan han s'gu selv gøre. Som rapper kan jeg s'gu ikke stille op i 'Vild med dans', sagde Jokeren i 2015.

Men nu gør han det.

- Jeg har sagt ja til 'Vild med dans' i år, og for at kalde en spade for en spade håber jeg da, at det kan gavne min karriere. At danskerne kan se, at jeg stadig er her. Det er også mine forældres yndlingsprogram, siger Jokeren til 'Pleasure'.

Med ADHD-diagnosen er han nu kommet på ritalin og behøber ikke længere at belaste sin krop med en daglig flaske vodka og fem gram kokain.

Et forbrug, der ifølge en lægeundersøgelse, ikke har haft en ødelæggende effekt.

- Jeg har fysisk kunne holde til misbruget, og et lægetjek mens jeg stadig tog stoffer viser, at jeg er sund og rask, fortæller Jokeren til 'Pleasure'.

I dag lever han en sundere tilværelse i en lys Frederiksberg-lejlighed sammen med sin kæreste. På skift har de hendes to børn og Jokerens datter fra et tidligere forhold.

- Nu står jeg op om morgenen og laver fem minutters vejrtrækningsøvelser og en yoga-solhilsen. Jeg drikker letmælk og går til boksetræning hver formiddag, siger Jokeren, der endnu ikke er blevet parret med en af de professionelle dansere, som han skal svinge rundt i TV 2-studierne fra september måned og forhåbentlig et par måneder frem, hvis han når langt i forældrenes yndlingsprogram.

 

 

 

 

Sponsoreret indhold