Nyheder26. juni 2017

Jokeren: Jeg har ADHD

Den berømte rapper har lagt sit liv om og håber, at han kan vise en anden side af sig selv i "Vild med dans".
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/fe-60044_0.jpg
 Foto: All Over Press

Når en række danske kendisser til efteråret skal lære jive, rumba og vals for åben skærm i "Vild med dans", er rapperen Jokeren med det borgerlige navn Jesper Dahl en af deltagerne.

Ud over sit musikalske virke er han også kendt for sit forfatterskab og fra enkelte film, men han har også haft en plads i medierne tidligere på grund af sit alkohol- og narkomisbrug.

Nu har en diagnose været med til at ændre hans liv, og det betyder, at rapperen er klar til nye udfordringer.

- Baggrunden for, at jeg har sagt ja til at være med i "Vild med dans" er, at jeg har lagt min livsstil om. Jeg har fået en adhd-diagnose, og det har betydet, at jeg pludselig forstår, hvorfor jeg har haft brug for at fylde mig med så mange rock'n'roll tilsætningsstoffer gennem livet.

- Nu er jeg korrekt medicineret, så mit liv ser helt anderledes ud. Det føles lidt som et mirakel. Men det er lidt ærgerligt, at jeg først skulle finde ud af det nu, for jeg forstår mit liv meget bedre, alt fra min skolegang til mit voksenliv giver mening for mig, siger han.

Det er langt fra første gang, han er blevet spurgt, om han ville være med i programmet, men først nu synes han, at tiden er rigtig.

- De har spurgt mig ti år i træk, og jeg har altid sagt nej, fordi det ikke var der, jeg var i mit liv, men nu glæder jeg mig.

- Jeg er flyttet til Frederiksberg med min kæreste og min datter og lever et voksenliv, og det er mine forældres yndlingsudsendelse, så jeg tænkte, det ville være sjovt, siger Jokeren.

Den 44-årige rapper har ikke den store danseerfaring at trække på, men alligevel er han ikke nervøs for at stille op i konkurrencen. Han ser det som en mulighed for at vise, at han for alvor er blevet voksen.

- Jeg vil gerne vise Danmark, hvordan jeg lever mit liv nu. Hvis man kun hører om mig fra sladderbladene, så ligner det jo en katastrofe, hvilket jeg nu aldrig synes, det har været. Men det ville være rart at se Danmark i øjnene og vise, hvordan jeg er nu, siger han.

- Folk tror måske bare, at jeg har været god til at feste, og det ærgrer mig lidt, for jeg kan jo rent faktisk noget som kunstner, og jeg har også noget på hjerte, siger rapperen.

Også Iben Hjejle og kokken Dak Laddaporn skal dyste i "Vild med dans".

Sponsoreret indhold