Nyheder 10. juni 2018

Johnny Reimar kan fejre 60 år i showbiz: Her er hans vildeste oplevelse

Johnny Reimar, som fylder 75 i næste uge, kan se tilbage på 60 gyldne år i showbiz. De vildeste døgn oplevede han sammen med Rolling Stones i 1965.
(Foto: Peter Grosen)

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hele den fornemme 13. etage på Hotel Royal i København var reserveret.

Ind rykkede Mick Jagger, Keith Richards, Bill Wyman, Charlie Watts og Brian Jones – kort sagt The Rolling Stones, der sidst i marts 1965 skulle spille bandets første koncerter i Danmark.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Peter Grosen)

(Foto: Peter Grosen)

Men ind rykkede også Johnny Reimar, som var repræsentant for deres pladeselskab, Decca, og Anders Stefansen, som var repræsentant for koncertarrangøren, Scandinavian Booking Agency.

De to skulle være en slags barnepiger for de fem unge engelske lømler, og de tre døgn på hotellet kommer Reimar aldrig til at glemme.

– De havde tillagt sig en fandenivoldsk facon. De kunne gøre lige, hvad de ville. Og det gjorde de. De skrev blandt andet med tusch på væggene, kylede ting ud ad vinduerne og smadrede inventar, fortæller dansk showbiz’ grand old man, da SE og HØR møder ham, kort før han runder 75 forrygende år.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Aller Media DK)

Sådan så Reimar ud i 1963, da han sprang ud som solist: – Jeg aner ikke, hvorfor jeg står på en kuffert. Måske fordi jeg ikke er ret høj. Eller også skulle den være skåret fra. (Foto: Aller Media DK)

– Men det var ikke det værste. Vi havde vrøvl med en række fædre, der stod og råbte og skreg i lobbyen, at Stones havde taget deres meget unge døtre med op på værelserne. Dem måtte hoteldirektøren sørge for at få hentet ned igen.

– Der var til gengæld også nogle i den rigtige alder, som havde forvildet sig derop – og de skulle da ikke gå forgæves, tænkte vi.

– Når det regner på Rolling Stones, drypper det ... griner Johnny Reimar med henvisning til, at pigerne så strøg hans vej.

Kaviar, hvadbehager?

Han fik også Rullestenenes arrogance at se, da pladeselskabet inviterede bandet på frokost på Hotel Marina i Vedbæk.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Privat)

Et af de få fotos af Johnny Reimar med Rolling Stones: – Jeg var ikke starstruck, for jeg var jo selv noget. Jeg styrtede ikke hen for at få taget billeder med dem. (Foto: Privat)

– De kunne ikke finde ud af, hvad de ville have at spise. Men så dækkede de menukortene til, så de kun kunne se priserne, og så bestilte de bare det dyreste.

– Det var russisk kaviar. Der kom fire dåser på bordet, men det kunne de ikke lide, så de sad og skød rundt med det.

– Brian Jones var værst, mens Mick Jagger var fuldstændig stille og rolig, siger Johnny Reimar, som siden ved flere lejlig-heder har truffet Rolling Stones’ jævnaldrende frontmand.

Sponsoreret indhold