Nyheder 2. februar 2018

Johannes Nymark sat på plads af DR

Melodi Grand Prix-værten har overtrådt DR's regler om at reklamere for produkter
Foto: Betina Fleron Hede © Type 2

Lørdag den 10. februar er Johannes Nymark og Annette Heick værter for Melodi Grand Prix i Aalborg, og de står naturligvis skarpt i flotte outfits. 

I den forbindelse har 32-årige Nymark dog bragt sig i en uheldig situation, han har nemlig reklameret for en række tøj- og accessoriesmærker, hvilket er i strid med DR's etiske regelsæt. Det skriver journalista.dk.

- Medarbejdere på DR må ikke udnytte deres stilling til at opnå private fordele. Det samme gælder redaktioner eller enheder, der forsøger at opnår særlige ydelser eller fordele i kraft af deres tilknytning til DR, står der i DR's etiske regelsæt.

Ifølge journalista.dk er tommelfingerreglen, at enhver form for gaver eller andre lignende reklameindslag skal være godkendt af en overordnet.  

På Johannes Nymarks Instagram-konto har han blandt andet omtalt tøjmærket Samsøe & Samsøe og optikeren Bak Optics, hvor han i samme åndedrag nævner sin tjans som vært for Melodi Grand Prix. 

DR erkender via sin presseafdeling i en mail til journalista.dk, at Johannes Nymark handler i strid med DR's regelsæt:

– Det er en fejl, som der nu er blevet rettet op på. Det er korrekt, at det ikke er inden for DRs etiske retningslinjer, oplyser DR i en mail til journalista.dk.

Artiklen fortsætter efter billedet. 

Klar til pressemøde på molodi grand prix

Et opslag delt af Johannes Nymark (@joe_ny) den

På sin Instagram taggede Johannes Nymark tidligere et tøjmærke. Efter journalista.dk's historie har han efterfølgende slettet tagget. 

DR's underholdningschef Jan Lagermand Lundme ærger sig over sagen og fortæller til Ekstra Bladet, hvad konsekvensen for Johannes Nymark er:

- Den er, at Johannes har fået en reprimande af mig, og så skal han absolut ikke gøre det igen, siger Jan Lagermand Lundme til Ekstra Bladet

Underholdningschefen garanterer, at det bliver DR's kostumeafdeling, der kommer til at klæde Johannes Nymark på til Melodi Grand Prix-showet den 10. februar. 

Sponsoreret indhold