Jørgen Olsen: Har fået sin egen bro

Jørgen Olsen

Jørgen Olsen

(Foto: Peter Grosen)

Nogle laver man statuer af, andre får veje og bygninger opkaldt efter sig. Jørgen Olsen – ja, han har fået sit navn på en bådebro.

Broen med det prominente navn ”J. olsen’s bådbro” finder man ved Kanal Caféen i Frederiksholms Kanal i hjertet af København.

Årsagen til, at den skulle navngives efter den ene halvdel af de musikalske Olsen-brødre, er den ganske enkle, at Jørgen holder meget af ovennævnte café – og desuden af at sejle.

– Jeg købte båd i 2001, da min hustru og jeg flyttede fra Virum ud på Holmen. Der er noget helt specielt ved København fra søsiden. Lidt som at skrue tiden 100 år tilbage og opleve byen fri af trafik og virak, siger den 67-årige sanger.

Derfor var det jo rart, hvis han på sit cruise rundt i byens kanaler kunne holde pause til en lille forfriskning på sit favoritsted.

Artiklen fortsætter under billedet

Jørgen Olsen

Jørgen Olsen har haft båd, siden han og hustruen flyttede ud på Holmen i København. For et par år siden lavede Kanal Caféen så en bådebro, som nu er blevet opkaldt efter ham (Foto: Peter Grosen)

Tørskoet i land

Selve det at lægge til var da heller ikke et problem.

Det var det imidlertid at komme fra båd og op over rækværket til terrassepontonen.

Da Per Espersen klart foretrækker at få sine gæster tørskoede indenbords i Kanal Caféen, ja, så var der jo kun ét at gøre: Bygge en bro, så Jørgen Olsen og andre sejlende kunder kunne komme fra båd til café uden medfølgende dukkert.

Men ret skal være ret, mente Per, så selv om alle sejlende er velkomne til at benytte søvej og bådebro for at komme til hans café, så var det Jørgen Olsen, som inspirerede til byggeriet.

Og derfor skulle den selvfølgelig opkaldes efter ham.

Det kaldte på en fejring, mente Jørgen, som derfor en solrig sommerdag kom forbi i ”Kirstine” til en omgang smørrebrød med alt tilhørende.

– Jeg bliver sgu så glad, når nogen gør noget særligt for en. Det er selvfølgelig en sjov gimmick, men det er da også rørende, siger han til SE og HØR.

Læs hele historien om Jørgen Olsen i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close