Nyheder29. januar 2019

Kendt kramme-terapeut idømt fængsel: Her er dommen

Igennem hele retssagen har krammeterapeuten nægtet sig skyldig og afvist, at kvinden var hans krammeklient
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/krammeterapeuten_1.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

I dag er der faldet dom i sagen, hvor 47-årige Per Brændgaard var tiltalt for at voldtage en kvinde sidst i 20'erne, der var hans krammeklient.

Han blev i Københavns byret idømt et år og to måneders fængsel, og blev samtidig frakendt retten til at udøve kramme- og kropsterapi i et år fra dommen. Det skriver Ekstra Bladet. Krammeterapeuten skal desuden betale 30.000 kroner til det kvindelige offer.

- Den skal ankes, sagde Per Brændgaard ifølge EB i retten.

Retten lagde vægt på kvindens forklaring, som de kaldte nuanceret og sikker. Dermed tilsidesatte de Per Brændgaard forklaring om, at hun havde frivillig sex med ham.

Krammeterapeutens forsvarer havde bedt om frifindelse, men anklageren i sagen ville have krammeterapeuten fængslet i et år og to måneder samt fratage ham retten til at være krammeterapeut.

Ifølge anklageskriftet skaffede Per Brændgaard sig samleje og andet seksuelt forhold end samleje med kvinden under foregivende, at de skulle have en krammeterapi-session. I anklageskriftet står der videre, at den 47-årige krops- og krammeterapeut udnyttede situation ved først at tage kvindens hånd og lægge den på sin penis, for så at placere den igen og holde fast op hånden, da hun forsøgte at fjerne den, hvorefter han trak ud i sine bukser, så kvinden kunne se hans penis.

Kvinden sagde fra ved at skubbe terapeuten væk, og hun gav udtryk for, at han overskred hendes grænser, det står der videre i anklageskriftet.

Per Brændgaard har nægtet sig skyldig i tiltalerne, og desuden afvist, at kvinden overhovedet var hans klient, men at de i stedet mødtes i private sammengænge i hans lejlighed, og at hun havde frivillig sex med ham.

Per Brændgaard havde gjort det til en forretning at sælge kram til især singlekvinder fra hans lejlighed på Østerbro, hvor han tog 700 kroner for en times krammeterapi. Det var også i lejligheden på Østerbro, at voldtægten skete.

Sponsoreret indhold