Joachim Knop: - Sådan friede jeg til min kone

Joachim Knop var listig, da han fik fat på norske Tuva.

Joachim Knop var listig, da han fik fat på norske Tuva.

Foto: TV3

 

Operasangeren og skuespilleren Joachim Knop har været sammen med sin kone, norske Tuva, der ligeledes er operasanger, i 20 år.

Og i aftenens afsnit af 'Til middag hos', hvor Knop er vært, vil Fie Laursen og dj'en Nicoline Toft meget gerne høre mere om det lange forhold, og hvordan det begyndte.

De mødte hinanden på Operaskolen i København, hvor de begge studerede.

Joachim Knop var begyndt på skolen et år før, norske Tuva rejste til Danmark for at lære at synge arier.

- Da jeg havde gået på Operaskolen i et år, skulle jeg tage imod de nye elever, og så kom der den her søde nordmand. Og så bildte jeg hende ind, at jeg havde lovet rektor at vise hende København, for hun kom jo helt fra Norge. Og så stille og roligt, så begyndte vi at kysse, og det var super hyggeligt, og det er så 20 år siden, siger Joachim Knop om begyndelsen på forholdet til Tuva.

Se Joachim fortælle om mødet med Tuva:

 

Men pigerne kan ikke få nok.

Nicoline: - Jeg er totalt tøset nu, men hvordan friede du til hende?

Joachim: - Det var helt uromantisk.
 
- Jeg havde jo tænkt over det et stykke tid, for jeg ville skide gerne giftes med hende. Så en aften, hvor jeg måske havde fået lidt rigeligt at drikke, og vi ligger og skal lige til at sove, så spørger jeg, 'aj, for helvede mand, vil du ikke gifte dig med mig?', fortæller Joachim Knop.
 
- 'Jo' svarede hun nærmest råbende og var helt forvirret og helt oppe at køre. Og så faldt jeg i søvn. Hun var helt oppe at køre og synes, det var det vildeste nogensinde, og så lå jeg bare og snorkede, fortsætter Joachim.
 
 
Fie forventer lidt mere pomp og pragt, hvis nogen skal fri til hende.
 
-  Jeg synes, det siger meget om Joachim, at han har scoret sin kone på den måde og friet på den måde, og det virker bare som virkelig stærk og ægte kærlighed, at man kan ligge i en seng helt random og sige 'vil du gifte dig med mig?', og hvor hun bare siger 'Ja'. Jeg ville sige, ok bitch, hvor er min ring, og hvor er der noget fyrværkeri', siger Fie.
 
Se klip om Joachims frieri her:
 
Uffe Holm vil gerne vide lidt mere om Joachims karriere.
 
- Du er jo mest kendt som Peter (fra Anja & Viktor-filmene, red.). Er det irriterende?, spørger Uffe.
 
-  Jeg synes overhovedet ikke, det er irriterende. For det første er det sjovt at være kendt for et eller andet. Men 'Anja & Viktor-filmene, de bliver set af en halv million mennesker, og hvis man synger opera, så synger man det ni gange for 1.000 mennesker, og så når vi op på 9.000, og så var det det, siger Joachim Knop.
 
 
- Jeg er jo sindssygt heldig, jeg blev uddannet i 2000, og jeg tror aldrig, jeg har været på A-kasse i de 18 år - måske en enkelt sommerferie for at prøve det og finde ud af, at det var ikke mig. Så vil jeg næsten hellere lave kaffe nede hos min italienske ven. Altså jeg kan ikke finde ud af at sidde og vente på den næste rolle og håbe på, at der må være nogen, der synes, at jeg er den fedeste til at spille med i 'Badehotellet', fortsætter Joachim.
 
Uffe: - Det ville du faktisk være god til.
 
- Ja, jeg ville passe perfekt. Jeg ved ikke, hvad der sker for dem, at de ikke ringer, jeg taler jo, som man gjorde dengang, siger Joachim.
 
Og så erklærer han sin uforbeholdne kærlighed til den danske folkekomedie.
 
- Jeg elsker bare de der gamle skuespillere, som fik lov at spille stort, fik lov at tale tydeligt. Det var jo sådan noget, man måtte, dengang Dirch Passer lavede film. Folkekomedie - der måtte man kraftedeme godt tale lidt højlydt. Men, næ, nej, nu skal man sidde om mumle, 'det er kraftedeme noget lort', siger Joachim Knop og sænker stemmen.
 
- Jeg kan sagtens forstå, at den moderne dansker kan brække sig over det, men jeg kan godt li' det, og jeg ville have elsket at spille med i de der folkekomedier, slutter Joachim Knop.
 
Se klippet, hvor Joachim Knop drømmer om en rolle i 'Badehotellet':
 
 
Se 'Til middag hos' i aften på TV3 klokken 19.
 
 
 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close