Elskerinde sendte hjerter i retten: - Jeg vil altid elske Peter

Peter Madsen havde Kim Walls blod på næsen, da han blev anholdt.

Peter Madsen havde Kim Walls blod på næsen, da han blev anholdt.

Foto: All Over

Den drabssigtede ubådsentusiast Peter Madsen, 47, fik i går et gensyn med en af de personer, der stod ham allernærmest.

Under sagens femte retsmøde, der begyndte mandag formiddag i retssal 60 i Københavns Byret, var Peter Madsens elskerinde, Deidre King, nemlig i vidneskranken for at afgive forklaring i sagen, hvor den 47-årige opfinder er tiltalt for drabet og parteringen af den svenske freelancejournalist Kim Wall i august sidste år.

Deidre King ankom efter frokost klædt i sort tøj og med sit lyse hår sat i en fletning til den ene side. Peter Madsen fulgte hende med øjnene og gav hende et forsigtigt smil, da hun tog plads i vidneskranken i midten af retslokalet.

Da afhøringen af hende var slut, fortsatte parret med at udtrykke deres følelser for hinanden. Peter Madsen sendte således smil og hjerter mod sin elskerinde, som han formede med begge sine hænder. Elskerinden kvitterede ved at sende hjerter retur til den drabssigtede ubåds- og raketopfinder.

Under sin afhøring forsøgte Deidre King at tegne et billede af en mand, der var ”helt igennem empatisk” og ikke havde noget ondt i sig. Han fik det tværtimod dårligt, hvis hans kvinder havde ondt.

- Vi talte om seksuelle fantasier, men det var aldrig af voldelig karakter. Det var allerhøjest bind for øjnene, fortalte Deidre King i retten, inden hun tilføjede, at hun særligt var tiltrukket af Peter Madsens måde at beskrive livet på.

- Han var så farverig i sit sprog. Vi havde enormt meget leg omkring alting. Vi forestillede os al muligt. Skal vi ikke røve Nationalbanken i ubåden? Sådan nogle ting kunne vi sidde og snakke om, fortalte elskerinden.

Det var meningen, at elskerinden skulle have været med på en ubådstur dagen efter, at han var stævnet ud med Kim Wall. I stedet blev Deidre King vækket af sin søster med ordene:

- Ditte, de er alle døde! Du skal ikke ud og sejle! Det var min søster, der kom og rev og flåede i mig. Jeg tænkte, det var da en dårlig joke. Og så tændte jeg for fjernsynet, og så kunne jeg se, at han var væk. Og så blev jeg bange.

Siden har Peter Madsen været anholdt og siden tiltalt for mordet på 30-årige Kim Wall. Mens han har siddet varetægtsfængslet, har han holdt kontakten til sin elskerinde. Hun satte i går ord på sine tanker ude foran retten, hvor hun blev interviewet af svensk TV:

- Han var min bedste, bedste ven, og at se ham i den situation gør så ondt. Det gør virkelig, virkelig ondt. Han skrev et brev til mig og sagde, at ”jeg var nøjagtig den samme Peter, som jeg altid har været”. Men det kan du ikke være, hvis du har parteret et andet menneske. Jeg tror, at det forandrer ens personlighed grundlæggende. Det vil det gøre for mig, fortalte Deidre King til den svenske journalist, der herefter ville vide, om elskerinden troede, at Peter Madsen har slået Kim Wall ihjel?

- Jeg tænker, at det ikke er godt for mig at sige sådan nogle ting, før at en dom falder.

- Jeg vil altid elske Peter, men det var jo den Peter, han var for mig. Og det kan jeg ikke rigtig få ødelagt eller plettet, fortalte hun til slut.

Retssagen fortsætter i dag. Du kan følge den live på SE og HØRs hjemmeside fra klokken 09.30.

Kim Wall forsvandt 10. august sidste år på dén journalistopgave, der skulle have været hendes sidste inden en planlagt tur til Kina. Planen var, at Kim Wall skulle skrive om det danske rumprogram og Peter Madsen, der selv har stået i spidsen for at bygge en raket foruden sin ubåd Nautilus.

Da den svenske journalist ikke kom hjem som planlagt torsdag aften, blev hendes kæreste urolig, og han kontaktede poltiiet om natten.

Herefter blev en større eftersøgning sat i gang i Øresund.
 
Først fredag formiddag, 11. august, klokken 10.34 blev Nautilus fundet. Forsvarets Operationscenter kunne oplyse, at en af Forsvarets udkigsposter på land havde set ubåden sejle ved Køge Bugt.
 
Der blev sendt en helikopter til stedet, som kom i kontakt med Peter Madsen over radioen. Her forklarede opfinderen, at der havde været tekniske problemer om bord på ubåden.
 
Kort efter sank den på dramatisk vis - Peter Madsen blev dog reddet i land, hvor han bekendtgjorde, at han var den eneste ombord.
 

Ulykke eller mord?

Han forklarede i første omgang, at han havde sat Kim Wall af på Refshaleøen torsdag aften - og at han altså derfor ikke havde nogen viden om, hvor hun befandt sig nu. Peter Madsen blev dog anholdt af politiet og sigtet for drabet, efter han blev reddet i land af en privat båd.

Siden ændrede han dog forklaring og erkendte, at 30-årige Kim Wall var død som følge af en ulykke om bord på den 17 meter lange ubåd.

Peter Madsen - også kendt som Raket-Madsen - er tiltalt for drabet og parteringen af Kim Wall. Foto: All Over

Han havde tilmed erkendt, at han efterfølgende havde valgt at begrave hende til søs. Han forklarede ved et efterfølgende retsmøde 5. september, at det var en 70 kilo tung luge, der tog livet af Kim Wall, da det røg ned i hovedet på hende.

Den historie ændrede han dog sidenhen. I slutningen af oktober forsøgte Peter Madsen at overbevise politiet om, at Kim Wall døde som følge af kulilteforgiftning i ubåden på et tidspunkt, hvor han selv var på ubådens dæk.

I samme forbindelse indrømmede han dog at have parteret Kim Wall - men han nægtede, og nægter fortsat, at have dræbt hende.

Det er som bekendt kommet frem, at Kim Wall havde flere stiklæsioner på kroppen - i alt 14 - og at flere af disse læsioner er blevet påført, mens Kim Wall stadig var i live. Der var blandt andet 10 stiklæssioner på ydre kønsdele og fire stiklæssioner i vagina.

Imens Peter Madsen har siddet varetægtsfængslet i Vestre Fængsel, har politi og efterforskere finkæmmet Køge Bugt for spor. Først fandt man torsoen af Kim Wall.

Sidenhen dukkede både sav, ben, hoved og arme op under eftersøgningen. Politiet leder ikke længere efter spor, selv om det ikke er lykkedes at finde hverken Kim Wall eller Peter Madsens mobiltelefon.

Der har tidligere været spekuleret i, om de to har haft kontakt forud for ubådsturen - og her kunne mobiltelefonerne formentlig have givet svar. Det er dog politiets opfattelse, at de to ikke har haft kontakt forud for reportageturen i august sidste år.

16. januar 2018 kunne politiet under pressemødet oplyse, at mentalundersøgelsen var færdig - og at Retslægerådet havde nærlæst mentalundersøgelsen.

- Det er retslægerådets vurdering, at Peter Madsen i tilfælde af domafsigelse er strafegnet og kan idømmes almindelig fængselsstraf i tilfælde af domafsigelse, forklarede politiet på pressemødet. 

Anklagemyndigheden kræver Peter Madsen idømt fængsel på livstid eller sekundært forvaring. Sidstnævnte kan blive aktuelt, fordi Retslægerådet den 15. januar vurderede, at forvaring kan være påkrævet.
 
Forvaring bliver af mange herhjemme betragtet som den hårdeste straf.
 
Politiet har tidligere udtalt, at man har fundet videoer af drab og tortur på den computer, som Peter Madsen nægtede at lade politiet undersøge.
 
Der er ifølge politiet tale om "ægte drab" - blandt andet foretaget ved halshugning. Det er endnu uvist, hvordan Kim Wall præcist døde. Politiet mener dog, at hun kan være død som følge af halshugning eller kvælning.

Anklagemyndigheden kræver desuden, at Peter Madsens ubåd, Nautilus UC3, bliver konfiskeret for senere at blive destrueret

Retssagen begyndte 8. marts og vil foregå som en nævningesag.
 
Det forventes, at dommen afsiges 25. april 2018.
 

Raket-Madsen og Kim Wall (billeder fra sagen)

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close