Nyheder10. november 2015

Peter Ingemanns store problem: - Jeg kan ikke sove

Den sympatiske TV 2-vært mener, at en urolig barndom er skyld i, at han ikke får søvn nok. Nu får han hjælp til at finde ro, når han lægger sig i sin seng
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/peter_ingemann_tl.jpg
 Thomas Laursen

- Jeg ville hellere undvære halvdelen af min venstre fod og så sove rigtigt. For det er invaliderende, når man ikke kan sove ordentligt.

Så klar er meldingen fra 42-årige Peter Ingemann, da SE og HØR møder ham i Aarhus.

Den populære TV 2-vært sover sjældent mere end fire til seks timer hver nat, og det har sine konsekvenser.

– Jeg tænker på det, der er sket i løbet af dagen, eller det, der sker næste dag. Og der skal ikke ret mange lyde til, før jeg ikke kan falde i søvn, eller jeg vågner. Det kan være et ur, der tikker, eller lyde udenfor, fortæller Ingemann.

Det betyder dage, hvor han ikke er oplagt.

– Det er lidt ligesom at træde i havregrød. Tingene bliver bare lidt tungere, når man ikke har sovet ordentligt. Jeg har mindre overskud, og det tager lidt af glæden, siger Peter, der i øjeblikket er aktuel med boligprogrammet ”Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed” samt rejseprogrammet ”Størst” på TV 2. Her besøger han de største og mest storslåede steder på kloden, og det har bl.a. bragt ham på tur med Den Transsibiriske Jernbane og med verdens største fly, Emirates A380.

– Fremmede steder og rejser med jetlag og tidsforskelle er ikke godt for søvnen. Så jeg burde afholde mig fra at foreslå programmer, hvor jeg skal rejse over på den anden side af jorden, griner den populære TV-vært, som er sikker på, at det er hans opvækst med en energisk og alkoholiseret far, der er skyld i de søvnløse nætter.

https://imgix.seoghoer.dk/stoerst_tv2.jpg
 Heartland / TV2

"Når jeg er ude at rejse med ”Størst” og har jetlag og bare skal sove, tager jeg en sovepille. Men det kan ikke anbefales, for det lægger sådan en dæmper på de første timer af dagen. Hvis jeg er hjemme, lader jeg batterierne op og tager en middagslur" (Foto: Heartland/TV 2)

– Jeg er ikke i tvivl om, at det er resultatet af en til tider turbulent barndom. Min far var en flamboyant forretningsmand med store armbevægelser, og der var sjældent ro omkring ham. Det kunne være vilde fester eller sene møder. Og når min far virkelig gik til den med vodkaflasken, var det nok meget naturligt at ligge og tænke: ”Bare han ikke dør”, siger Peter Ingemann, der bor med sin kone og døtrene på 12 og 15 år i Ry ved Silkeborg.

Den tidligere ”Hammerslag”-vært bebrejder dog ikke sin far, der som 57-årig valgte at tage sit eget liv.

– Det er vigtigt, at sige, at man også får noget forærende med den der uro. Sådan er det med alle oplevelser. De giver os noget, men de tager også noget. I de fleste situationer og oplevelser er der noget, man kan bruge. Det er blevet min livsfilosofi. Jeg tror ikke på ret meget åndeligt, men jeg tror på, at der er noget godt i alle situationer, også i de værste, siger værten, der kan bruge de mange oplevelser og personer, som hans far bragte ind i hans liv, når han i sit job møder kulturer og mennesker fra nær og fjern.

https://imgix.seoghoer.dk/familien_ingemann_aop.jpg
 All Over Press

Tankerne kører rundt i hovedet på Peter Ingemann, når han om aftenen rammer hovedpuden. "Og det er ikke, fordi jeg er specielt intelligent, griner han. "Jeg er simpelthen bange for at gå glip af noget. Nogle gange siger min kone: ”Læg dig ned, slap af, og nyd, at du skal sove”. Her er han med sin kone Trine og døtrene Caroline på 15 år og Marie på 12 år for et par år siden (Foto: All Over Press)

– Jeg har fået en barndom og en opvækst, som har givet mig meget viden med i bagagen. Bagsiden af medaljen er, at det også var en temmelig urolig barndom. Og det tror jeg, at jeg nok vil lide under resten af livet. Det med, at jeg altid er lidt oppe på stikkerne. Jeg er ret god til at navigere i kaos. Det sætter jeg pris på. I dag har han dog fundet nogle redskaber, der betyder, at han oftere falder i en god dyb søvn i otte timer.

– Tidligere i år begyndte jeg at gå til mindfulness. Jeg har aldrig været til det før og har altid tænkt, ”Argh, jeg skal ikke ind at meditere og det ene og det andet”. Men det har hjulpet mig gevaldigt til at sove bedre. Det er en super dygtig terapeut, roser Ingemann.

– Jeg har fået nogle lydoptagelser med vejrtrækningsøvelser. Så det er helt simpelt, men det er også i det simple, at det geniale ofte ligger. Jeg tæller udåndinger. Det er jeg utrolig glad for. Så i år får jeg måske mere end ti nætter med otte timers søvn, siger den optimistiske mand, der i øjeblikket forbereder sig til en tredje sæson af ”Størst”, ligesom han arbejder på en lillebror-udgave af ”Størst” med fire afsnit, som bliver sendt på TV2 i begyndelsen af det nye år.

https://imgix.seoghoer.dk/peter_ingemann_tl_2.jpg
 Thomas Laursen

- Jeg kan ikke sove, hvis der ikke er et TV i rummet.Så ligger jeg helt fladt i min seng med venstre og højre arm ud til siderne. Og så har jeg fjernbetjeningen ved min venstre hånd. Når jeg så er lige ved at falde i søvn, trykker jeg på slukknappen. Det lyder helt sygeligt, og nogle gange trykker jeg lidt for tidligt, og så må jeg have det tændt igen (Foto: Thomas Laursen)

Sponsoreret indhold