Kasper Schmeichel i chok efter chefs død: - Jeg kan ikke begribe, hvad jeg så

Foto: MEGA og Ritzau/Scanpix

Kasper Schmeichel sætter nu ord på den enorme tragedie, der lørdag aften ramte hans klub Leicester efter deres 1-1-kamp mod West Ham.

Her styrtede en helikopter ned på en parkeringsplads ude foran stadionet i Leicester, og alle fem ombord – deriblandt klubbens ejer, Vichai Srivaddhanaprabha, døde.

På sin Twitter-profil har Kasper Schmeichel, der har spillet for den britiske storklub Leicester siden 2011, delt et længere brev stilet til sin nu afdøde klubejer, hvori han beskriver sin sorg og chok over lørdagens tragedie:

- Jeg kan ikke forstå, at dette er sket. Jeg er så knust og ødelagt. Jeg kan slet ikke begribe, hvad jeg var vidne til i går aftes. Det kan bare ikke passe!

- Det er svært at beskrive, hvor meget du har betydet for denne klub og for Leicester.

Artiklen fortsætter under billedet...

Brandmænd i gang med at slukke de sidste gløder efter lørdagens ulykke. Foto: Ritzau Scanpix

- Aldrig har jeg mødt en mand som dig. Så hårdtarbejdende, så dedikeret, så passioneret, så venlig og så ekstrem generøs. Du rørte alle, skriver Schmeichel blandt andet i sin rørende hyldest til sin afdøde klubejer.

- Du vil aldrig kunne forstå, hvor meget du betød for mig og min familie, skriver målmanden til slut.

Kasper Schmeichel var blandt de første på ulykkesstedet, og han løb straks ud fra den store fodboldarena, da helikopteren styrtede til jorden med et brag og brød i brand.

Målmanden blev mødt af et flammehav udenfor, og det stod hurtigt klart, at ingen af de fem passagerne i helikopteren havde overlevet. Blandt de omkomne var altså Leicesters ejer, Vichai Srivaddhanaprabha.

Artiklen fortsætter under billedet...

 
Vichai Srivaddhanaprabha plejer at forlade stadion i helikopter. Det gjorde han også lørdag aften efter aftenens Premier League-kamp. Foto: MEGA
 
Leicester havde netop spillet 1-1 mod West Ham lørdag aften, da helikopteren – af mærket Augusta Westland AW-169 – lettede fra græsset med Vichai Srivaddhanaprabha ombord.

Ifølge flere vidner var helikopteren blot i luften i få minutter, inden at det fik motorproblemer og styrtede ned på en parkeringsplads lige ude foran stadion.

Artiklen fortsætter under billedet...

Kasper Schmeichel har været i Leicester siden 2011. Foto: MEGA

Det lokale politi oplyser til Sky News, at helikopteren styrtede ned kort efter klokken 21.30 dansk tid. Det var cirka en time og femten minutter efter kampens slutfløjt. Årsagen til ulykken kendes endnu ikke.

Den 31-årige Schmeichel har været i Leicester siden 2011 – et år efter at den nu afdøde milliardær Vichai Srivaddhanaprabha købte klubben for£39 millioner.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close