Nyheder3. februar 2019

Andens "Ternet Ninja" topper hitlisterne: "Jeg får videoer om natten"

"Åååh, den der pesto" har hele Danmark efterhånden sunget. Bagmanden Anders Matthesen fortæller nu om den vilde succes, som blandt andet betyder, at han får spandevis af videoen tilsendt om natten
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/robert_prisen_2019_tsl_20190203_0506.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Ikke nok med, at Anders Matthesen lavede et brag af en film, så er sangene fra "Ternet Ninja" også at finde på de danske hitlister.

Især "Pesto"-sangen er folk vilde med.

Over halvanden million afspilninger har tegnefilmshittet i skrivende stund på musiktjenesten Spotify, og det tegner ikke til, at folk stopper med at lytte til sangen om pesto lige foreløbig.

Successen er da også kommet bag på bagmanden selv.

- Jeg havde ikke regnet med, at modtagelsen ville være så vild. Det er jo fuldstændig vanvittigt, at det der pesto-nummer har fået så mange afspilninger på under en måned, siger Anders Matthesen til SE og HØR, som møder altmuligmanden på den røde løber til Robertfesten 2019.

En prisfest, som hylder den danske filmbranche og de mange produktioner, der er kommet ud det seneste år.

Folket er tilsyneladende så vilde med sangene fra "Ternet Ninja", at det forstyrrer bagmandens nattesøvn.

- Jeg får masser af Instagram-videoer af unge mennesker, der står og danser med pestokrukker. Og jeg får festvideoer, der buldrer ind hver lørdag nat, afslører den dygtige latterspreder.

Ligeglad med priser

Til Robert i år er "Anden" og "Ternet Ninja" nomineret hele fem gange, men det betyder egentlig ikke det store for den garvede komiker.

- Jeg bliver glad, hvis vi vinder, men jeg går ikke ulykkelig hjem, hvis vi ikke tager noget, slår Anders Matthesen fast.

Han håber til gengæld på, at holdet bag filmen bliver hyldet med bare én pris.

Og særligt en af de mange priser, har den sjove albertslunder for øje.

- Vi har Kewan som producer, og jeg håber for hans skyld, at vi vinder prisen for "Årets originale sang", siger Anders Matthesen, som snakker om produceren Kewan, som har lavet musik med kunstnere som Gilli og MellemFingaMuzik.

"Ternet Ninja" slog for et par uger siden rekorden for at være den animationsfilm, som flest danskere har set i biografen nogensinde.

Se hele interviewet med Anders Matthesen fra Robertfesten i videoen:

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

Sponsoreret indhold