Helena Christensen: Jeg elsker kvindekroppen

Helena Christensen har tilbragt over 30 år i rampelyset, og her trives hun stadig.

Helena Christensen har tilbragt over 30 år i rampelyset, og her trives hun stadig.

Foto: All Over Press

Tekst: Charlotte Edwards/The Times/The Interview People * Bearbejdet af: Maria Hoang
 
Næste år fylder Helena Christensen 50 år, men det betyder ikke, at den danske supermodel er pensionsmoden. Tværtimod. 
 
 
Hun arbejder både foran og bag kameraet, og gennem sin karriere har hun ikke været bleg for at smide tøjet, hvis jobbet har krævet det.
 
– Jeg elsker kvindekroppen så meget, som det er muligt uden at være lesbisk, afslører den københavnskfødte model, der nu bor i New York.
 
 
Artiklen fortsætter under billedet. 
I 2010 smed Helena Christensen tøjet for Reebok.
I 2010 smed Helena Christensen tøjet for Reebok. Foto: All Over Press
 
I sit arbejde som fotograf kan hun også mærke, at hun har en fordel ved at være kvinde – de yngre modeller foretrækker nemlig at arbejde med en kvindelig fotograf.
 
– Meget hurtigt inde i vores sessioner siger de: ”Det er så rart at skyde med en kvinde”. Det er mindre stressende, mere afslappet, fortæller Helena Christensen. 
 
 
Artiklen fortsætter under billedet.
Helena Christensen arbejder også som fotograf, og hendes billeder har været bragt i magasiner som Nylon, ELLE og Marie Claire.
Helena Christensen arbejder også som fotograf, og hendes billeder har været bragt i magasiner som Nylon, ELLE og Marie Claire. Foto: All Over Press
 

Sig nej

I lyset af sagerne om filmbossen Harvey Weinstein og mode-fotografen Terry Richardson, der begge står under anklage for sexchikane og overgreb, har Helena Christensen en klar opfordring til unge modeller, for hun ved, hvordan hun selv ville have reageret, hvis hun stod i en ubehagelig situation med en magtfuld mand.
 
– Det ville jeg på f*cking ingen måde være med til, slår den peruviansk-danske skønhed fast. 
 
I 90’erne var Helena Christensen med i den berømte gruppe af supermodeller, der med Linda Evangelistas famøse ord ikke ville stå ud af sengen for mindre end 10.000 dollars. 
 
I september i år samledes Helena Christensen med supermodelkollegerne Carla Bruni-Sarkozy, Claudia Schiffer, Naomi Campbell og Cindy Crawford på Versaces catwalk i Milano, og selv om det var over 20 år siden, de havde deres storhedstid, var de stadig i topform. 
 
Artiklen fortsætter under billedet. 
I september i år gik Helena Christensen med supermodel-kollegerne Carla Bruni-Sarkozy, Claudia Schiffer, Naomi Campbell og Cindy Crawford på Versaces catwalk.
I september i år gik Helena Christensen med supermodel-kollegerne Carla Bruni-Sarkozy, Claudia Schiffer, Naomi Campbell og Cindy Crawford på Versaces catwalk. Foto: All Over Press
 

Pinlig mor

Det kan godt være, at Helena Christensen er et verdenskendt smukt ansigt, men derfor er hun stadig bare en pinlig mor for den 18-årige søn Mingus, som hun har med sin tidligere kæreste, skuespilleren Norman Reedus.
Som alle andre teenagere er han i den periode, hvor de er ”ulideligt flove over deres forældre”.
 
– Jeg skal åbenbart tænke, før jeg taler, så jeg ikke siger så meget mærkeligt, forklarer Helena Christensen.
 
– Om et par år vil jeg være meget cool og interessant for ham, men ikke nu, konstaterer hun.
 
Artiklen fortsætter under billedet. 
Helena Christensen er mor til Mingus på 18 år. Her lufter de hunden Kuma i New York.
Helena Christensen er mor til Mingus på 18 år. Her lufter de hunden Kuma i New York. Foto: All Over Press
 
Siden 2008 har Helena Christensen dannet par med Paul Banks, der er sanger i bandet Interpol. Hun har dog ingen planer om at gifte sig med ham. 
 
– Hvad er meningen med at love hinanden kærlighed resten af livet, når man ikke rigtig ved, hvad der kommer til at ske? lyder det fra Helena Christensen. 
 
Artiklen fortsætter under billedet. 
Helena Christensen med kæresten Paul Banks.
Helena Christensen med kæresten Paul Banks. Foto: All Over Press
 
Nok nærmer supermodellen sig de 50, men hun gider ikke tale om sin alder og om at ældes. 
 
– Det startede med at ske for mig, da jeg var 30. Der ville de spørge: ”Hvordan er det at blive ældre?”, og jeg tænkte: ”Hvad fanden er det, I taler om? Spørg mig, når jeg bliver 80”. 90, faktisk. Min bedstemor er 100, og måske bliver jeg lige så gammel. Det er meget mere interessant at tale om at være gammel, når jeg rent faktisk er gammel, lyder opsangen fra den rapkæftede model.
 
– Vi bliver født, vi bliver gamle, vi dør. Basta. Stop med f*cking at tale om alder, og nyd livet.
 

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close