Nyheder29. april 2014

Jeg bryder mig ikke om alkohol

Birthe Kjær har aldrig været på druk hele natten
Birthe Kjær maler ikke byen rød i beruset tilstand
Birthe Kjær maler ikke byen rød i beruset tilstand
 Foto: All OverBirthe Kjær har sunget "Vi maler byen rød" et utal af gange siden, hun blev nummer tre med netop det nummer ved det europæiske Melodi Grand Prix i 1989.

Men selvom nummeret stadig er et hit, og sangerinden ser ud til at leve sig ind i det, når hun sprudlende spræder ordene fra scenen, så bygger teksten ikke på hende selv. Det skriver SØNDAG.

- At male byen rød betyde at gå ud og more sig hele natten, og helt ærligt, det har jeg ikke gjort ret meget, siger Birthe Kjær til ugebladet.

LÆS OGSÅ: Birhte Kjær: Bare vi ikke vinder

Her kunne man måske fristes til at tro, at den populære dansk-top-kvinde alligevel har taget sin del af våde nætter i sine yngre dage, men også dengang var Birthe Kjær alt andet end en drukmås.

- Jeg bryder mig ikke om alkohol. Lidt vin, jo. Men det har aldrig været mig, der rendte beruset rundt til den lyse morgen. Der ligger i hvert fald ikke noget selvbiografisk i den titel, siger hun til SØNDAG.

LÆS OGSÅ: Birthe Kjær: Det er opfyldelsen af en gammel drøm

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/adfed629169b46158d8a18d2547a3cc8.jpg


Sådan så det ud, da Birthe Kjær og co. malede Melodi Grand Prix rød i 1989 (Foto: All Over)

Der er dog en anden strofe i den populære sang, der vel nærmest har opnået en form for kultstatus, som Birthe Kjær bedre kan relatere til.

I sangen synger hun nemlig om at lade det grå og triste få en ekstra farveklat, og det kan hun nikke genkendende til fra sig selv.

LÆS OGSÅ: Birthe Kjær stoppet af sygdom

Er du født med et lyst sind?

- Ja, det er jeg. Jeg har også et bekymret sind. Men det lyse vinder på den måde, at jeg ikke er bekymret ret længe ad gangen. Jeg kan være vældig bekymret i to dage, men så er jeg god til at snakke mig igennem det ved at dele det med mine nærmeste, siger hun og tilføjer:

- Jo flere ord man får sat på, jo mere begynder man at finde en løsning på sit problem, eller også begynder det at blive uinteressant. Det lyse sind, jeg er udstyret med, gør, at jeg ret hurtigt tænker: Det går nok.

LÆS OGSÅ: Se hele interviewet med Birthe Kjær på soendag.dk

Sponsoreret indhold