Nyheder7. december 2017

Mille Dinesen om barnløshed: Jeg bliver nødt til at handle

43-årige Mille Dinesen blev i år single efter 10 år, men drømmen om at få børn lever stadig
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/fe-49476.jpg
 Foto: Carsten Seidel

Selv om Mille Dinesen er 43, blev single tidligere i år og gennem ti år har prøvet at få børn, så lever håbet om, at hun en dag bliver mor stadig i hende. Det fortæller hun i et interview i denne uges ALT for damerne.

I februar kom det frem, at "Rita"-stjernen ikke længere dannede par med on-off-kæresten gennem 10 år, manageren Thomas Busch, og skuespilleren har været åben omkring, at hun i ti år har forsøgt at blive gravid - dog uden held.

Lige nu tager Mille Dinesen en pause fra fertilitetsbehandling, men drømmen om at få børn er ikke lagt på hylden.

- Jeg har blod som en tyveårig og en stor æggereserve, men det gør det jo ikke mindre frustrerende. Faktum er, at jeg efter ti års forsøg stadig ikke er blevet gravid, og tiden og alderen arbejder imod mig. Af natur kan jeg heller ikke bare sidde og vente. Jeg bliver nødt til at handle, fortæller 43-årige Mille Dinesen i denne uges ALT for damerne.

Skuespilleren afslører også, at hun midt i pauserne fra hormoner og ægudtagninger har lavet en aftale med sig selv:

- Jeg har lovet mig selv, at jeg skal kigge mig i øjnene, når jeg har holdt pause fra fertilitetsbehandlingen, og sige: "Hvad skal jeg med det der barnløse-projekt?". Og spørge mig selv: "Skal jeg lukke den dør, eller skal jeg prøve igen?". Det er vigtigt, at det bliver et valg, jeg tager, og ikke tiden, der tager valget for mig. Så det er der, jeg er lige nu.

Mille Dinesen har tidligere fortalt om, hvordan hun i ti år har prøvet at blive gravid.

Inden hun gik i gang med at blive gravid havde hun i de foregående ti år levet et sundt liv og havde renset ud, men da hun ikke blev gravid inden for en rimelig tid, påbegyndte hun behandlinger med medicin og hormoner - stik modsat sin tidligere sunde livsstil, siger hun til ALT for damerne.

- Jeg fik det megadårligt. Blev helt oppustet - og der er man bare kvinde og forfængelig. Men det psykiske var langt værre. Jeg skøjtede rundt humørmæssigt, siger Mille Dinesen, der de sidste ti år har været kæreste med kreativ direktør hos Carlsberg Group Thomas Busch, til ALT for damerne.

Og at det ønskede barn udeblev gjorde ikke situationen bedre.

- Det har fyldt meget, og der er så mange dumme følelser i spil i sådan en proces. Hele tiden skal man svinge sig op på hesten igen. Det er bare svært, at det er ude af kontrol - her er der bare en biologi, der ikke følger med, siger Mille Dinesen til ALT for damerne.

I mangel af et barn, men i erkendelse af, at hun helt tydeligt i sin krop kan mærke, 'at hun skal tage sig af noget, af nogen', har hun fået selskab i sin lejlighed på Østerbro.

- Jeg har købt mig en hundehvalp. En lille labradoodle. Hun er det sødeste. Og hvem ved... måske sker det det helt magiske, at jeg rent faktisk får tankerne hen på noget andet og på den måde snyder systemet og mig selv, siger Mille Dinesen til ALT for damerne.

Sponsoreret indhold