Nyheder3. november 2017

Jeanette Ottesen: Ikke fan af at være gravid

Den højgravide svømmer håber på at vende tilbage til svømningen til OL i Tokyo i 2020
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20171028_mr_knaekcancer_027.jpg
 Foto: Mikael Rieck

I et stort interview på dr.dk taler den professionelle svømmer Jeanette Ottesen, 29, ud om sin graviditet, synet på sin krop og en forskruet svømmeverden med hjernevask, spiseforstyrrelse og depression.

Ottesen, der danner par med engelske Marco Loughran, venter en pige og har termin midt i december, og hun indrømmer, at det ikke har været nemt at se sin normalt toptunede krop forvandle sig under graviditeten.

- Dette graviditets-show har været svært at vænne sig til. Når jeg kigger mig selv i spejlet, er det svært for mig at acceptere det syn. Man kan næsten ikke se mine muskler længere; når jeg spænder mine arme, kan man måske ane lidt muskler, men der er kommet lag af spæk udepå. Og det er mærkeligt, fortæller svømmeren til dr.dk.

Jeanette Ottesen er vant til at træne 35 timer om ugen, og nu er hun på en god uge nede på fire timer.

- Den idylliske forestilling, jeg havde af graviditet, har jeg ikke oplevet. Der kommer noget idyllisk ud af det, og jeg glæder mig helt vildt til at være mor, men at være gravid er jeg ikke fan af. Det er mærkeligt og anderledes ikke at have kontrol, jeg er vant til at være egoistisk, selvstændig og selvdreven, og lige nu føler jeg, at der er en anden, der bestemmer over min krop, lyder det fra Ottesen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Danmarks mest vindende svømmer nogensinde har både medaljer fra VM, EM og OL hængende, og det var hendes drøm at slutte karrieren til EM i København i december, men på grund af graviditeten må hun nu sadle om.

- Det er min ambition at vende tilbage, slår Ottesen fast.

- Nu får jeg ikke lov til at afslutte på hjemmebane ved EM. Men jeg kan ikke acceptere, at jeg skal stoppe min karriere på denne måde, uden at jeg selv er klar til det. Der er intet, jeg mangler, jeg har vundet alt, man kan vinde, men efter en så lang og god karriere har jeg behov for at afslutte den på en ordentlig måde. Jeg kan mærke i min mave, at jeg ikke er færdig, siger den kommende mor.

Derfor er det hendes plan at indtage bassinet til OL i Tokyo i 2020.

- Det kunne være genialt at slutte af med et OL. Det ville være mit femte OL. Det er helt surrealistisk, at jeg har været til fire OL allerede, når jeg kun er 29 år, konstaterer svømmeren.

Jeanette Ottesen er dog i tvivl om, om planen kan realiseres.

- Hvad hvis jeg ikke kvalificerer mig til noget som helst, og alle de unge er bedre end mig, når jeg vender tilbage? Det frygter jeg, afslører hun.

I interviewet fortæller Jeanette Ottesen for første gang om "tre år i helvede", hvor en landstræner var så skrap i sine metoder, at Jeanette Ottesen efterfølgende måtte gå til psykolog for at komme sig over den traumatiserende periode.

Se flere billeder af Jeanette Ottesen i galleriet.

Jeanette Ottesen

Sponsoreret indhold