Janni Spies: Simon betød alt

Janni Spies.

Janni Spies.

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Det store skæg, stokken og de mange morgenbolledamer. Alle husker den provokerende rejsekonge Simon Spies.

Og rejsekongen står stadig klart i hukommelsen hos Janni Spies, som giftede sig med ham den 11. maj 1983 i Holmens Kirke i København bare et år før han døde af en leversygdom.

– Den tid, jeg havde med Simon, er en del af mig. Han lever i mig. Han kom til at betyde alt i de få, men gode år, vi fik sammen. Han er den, der har haft den største indflydelse på mit liv, fortæller Janni Spies til åbningen af særudstillingen ”Simon Spies Helsingør-drengen der fik vinger”, som skal køre de næste to år i netop rejsekongens hjemby, Helsingør.

Janni Spies selv har haft en stor rolle i åbningen af den nye udstilling, for hun har gået gemmer igennem og stillet sine og Simons personlige ejendele til rådighed for offentligheden.

– Jeg har bidraget med mange af Simons helt personlige ting, som jeg har haft opmagasineret i 33 år, hvor jeg har ventet på, at de en dag kunne komme til deres ret, siger hun til SE og HØR.

Janni Spies fandt sidste år sammen med brasilianeren Roberto, som er 20 år yngre og har studeret på universitet i Rio de Janeiro.

– Det går godt med Roberto. Vi tager det stille og roligt, så tiden vil vise, om vi flytter sammen, siger Janni Spies til SE og HØR.

Udover at have den 20 år yngre kæreste ved sin side, havde Janni også selskab af 27-årige Michala Kjær og Christopher Kjær på 20 år, da udstillingen åbnede. 

Simon Spies startede sit rejseselskab i 1956 og stod i spidsen for det helt frem til sin død i 1984 – ofte med provokerende happenings for at komme i pressen.
 
– Simon gjorde epokegørende og kontroversielle ting. Han var forud på mange områder, siger Janni om sin berømte eksmand.
 
Læs hele historien og meget mere om Kjærfamilien i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close