Nyheder4. juli 2018

Jan Linnebjerg i misbrugsafvænning: - Jeg er alkoholiker

Skuespilleren Jan Linnebjerg har længe kæmpet med trang til øl og alkohol, og efter sommeren skal han i misbrugsafvænning. Det fortæller han i et stort interview med SE og HØR
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/jan_linnebjerg.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Selv om Jan Linnebjerg af natur er en glad mand, så nægter den 58-årige skuespiller og golfbaneejer at smile, da SE og HØRs fotograf retter linsen mod ham.

– Det er sagen for alvorlig til. Der er mange, som ikke forstår, hvad alkoholisme er. Det er en sygdom, og jeg er en af dem, som 
er ramt. Det ligger i dna’et. Så ja, jeg 
er alkoholiker, forklarer Jan Linnebjerg – af alle danskere kendt som julekalendernissen Pyrus.

Efter et par dages overvejelser – ”det er dybt pinligt” – har han besluttet at fortælle SE og HØRs læsere om den last, der endte med at blive en plage for ham selv, hans familie og omgangskreds; trangen til en kold fadøl eller et glas vin og den manglende evne til derefter at sætte hælene og proppen i og sige nej tak til mere.

Jan Linnebjerg fyldt med selvhad

– Jeg fungerer jo fint i det daglige. Jeg passer min golfbane i Ølstykke og har også passet mine job som skuespiller uden at røre en dråbe, men for et par år siden gik det op for mig, at jeg har et problem med alkohol – eller rettere, hvis jeg ikke får alkohol. Efter nogle måneder som ædru får jeg abstinenser. Jeg får kvalme og rammes af selvhad og en følelse af, at det hele er lige meget. Sjælen står og blafrer.

https://imgix.seoghoer.dk/jan_linnebjerg2.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

- Når jeg var fuld, troede jeg, at jeg var sjov. Men jeg har fundet ud af, at jeg nok er sjovere at være sammen med, når jeg er ædru, fortæller Jan Linnebjerg.

Jan Linnebjerg har tidligere været i behandling for sit alkoholproblem, og når sommeren går på hæld, skal han igen.

- For tre år siden gjorde familien det klart, at mit forhold til alkohol var problematisk, og der skulle gøres noget ved det, så jeg startede i noget behandling, som hedder Dyscon. Jeg var der en 12-15 gange, så rejste behandleren, og jeg kvittede behandlingen. Men efter sommerferien skal jeg i behandling igen – denne gang i Esbjerg, det varer 14 dage, og forhåbentlig får jeg nogle værktøjer, som jeg kan bruge, når trangen til alkohol melder sig – det handler jo også om mit ”mindset”. Måske får jeg også svar på, hvad min alkoholisme skyldes, siger Jan Linnebjerg i det store interview med SE og HØR.

Læs hele interviewet med Jan Linnebjerg i det nye SE og HØR, der er på gaden nu:

Jan Linnebjerg taget for sprit: Mistede kørekortet

Jan Linnebjerg: Mit ægteskab har været på spil

Jan Linnebjerg: Sådan tackler min familie det

https://imgix.seoghoer.dk/sh27_forside_instagram_1.jpg

Sponsoreret indhold