”Jagerpiloterne”s HED og STI: Afsavn og afskedsbreve

STI og HED fra “Jagerpiloterne”.

STI og HED fra “Jagerpiloterne”.

(Foto: Peter Grosen)

Jobbet som jagerpilot er ikke bare Rayban-solbriller og smukke kvinder som Kelly McGillis.

De seneste år har de danske F16-fly flere gange været i krig, og hver gang skal piloterne tage afsked med familie og venner.

– Jeg tænker i høj grad over den risiko, der er ved det her job. Især når jeg er ude på operationer i udlandet. Der skriver man det, der hedder den sidste vilje, og afskedsbreve. Det er en proces for mig, hvor jeg lægger låg på det og kan fokusere på jobbet. Men vi er jo mennesker, så det er følelser, der er svære at håndtere, lyder det ærligt fra HED.

– Det er et stort afsavn at forlade familie, kammerater og lille trygge Danmark. Især når man flyver ned til et område, der ikke er sikkert at færdes i. Lidt det samme afsavn oplever jeg, når jeg sidder på vagt. Jeg kan ikke være på vagt og samtidig bygge Lego sammen med familien. Det er jo også et afsavn. Man er ikke medlem af den fodboldklub, der træner hver mandag. Så på den front er der nogle afsavn, fortsætter HED.

Selv om STI er en erfaren jagerpilot, bliver arbejdet aldrig en rutinesag. Man skal hele tiden være fokuseret, for en forkert beslutning kan være fatal.

– Jeg har aldrig været i tvivl om, at det her er det rigtige job. Selv om man er alene i flyets cockpit, så er man aldrig rigtig alene. Vi passer på hinanden, og vi skal kunne stole på hinanen. Det er teamwork hele vejen igennem, fastslår STI.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close