"SKAM": Isak ville hellere spille Jonas

Tarjei Sandvik Moe ville oprindeligt hellere spille karakteren Jonas i \

Tarjei Sandvik Moe ville oprindeligt hellere spille karakteren Jonas i "Skam".

Foto: NRK

Den norske hitserie "SKAM" er desværre et overstået kapitel, men det betyder ikke, at seriens stjerner er gået i glemmebogen. 

I forbindelse med at der skal laves en amerikansk version af den populære ungdomsserie, har magasinet Interview fået en ærlig snak med 18-årige Tarjei Sanvik Moe, der spiller Isak, og 22-årige Henrik Holm, der spiller Even. 

De to unge mænd kom for alvor på alles læber, da de i sæson tre var hovedpersonerne. Her kom serien ind på svære temaer som homoseksualitet og psykisk sygdom.

Tarjei Sanvik Moe afslører dog i interviewet med Interview, at han oprindeligt ikke gik efter rollen som Isak. 

- Jeg vidste slet ikke noget om serien, og vi fik lov at læse om alle karaktererne. Så jeg læste om Yousef, Isak, Mikael, William, Chris... og da jeg læste om Jonas, virkede han som den sejeste fyr nogensinde, fortæller Sanvik Moe.

- Vi vidste ikke, hvem der skulle spille hovedpersonerne, og jeg var sådan: "Hvorfor kan jeg ikke spille den seje fyr?!". Jeg vil være den seje fyr med god tøjsmag. I informationen om Isak stod der, at han var manipulerende og sådan noget. Der stod også, han var homoseksuel, og jeg tænkte: "Hmmm". Jeg havde ikke noget problem med det, jeg syntes bare, at Jonas var den sejeste fyr. Jeg tror Marlon (Langeland, der spiller Jonas, red.), gjorde et godt job. Så det var godt, de castede mig som Isak og Marlon som Jonas. Det var det rigtige valg. Men dengang ville jeg brændende spille Jonas, genkalder skuespilleren. 

Artiklen fortsætter under tweetet. 

Henrik Holm fortæller også i interviewet, at det faktisk var hans mor, der sendte hans CV ind til casterne.

- Jeg tænkte på at gå til audition, men efter to dage udsendte de en pressemeddelelse, hvor de sagde: "Stop, vi kan ikke tage mod flere CV'er". Et par måneder senere, under sommerferien, fandt jeg ud af, at min mor havde sendt mit CV ind for mig, og de havde prøvet at kontakte mig gennem Messenger på Facebook, fortæller Holm. 

Tekniske udfordringer gjorde dog, at Holm var tæt på slet ikke at få rollen som Even. 

- Men jeg var ikke venner med pigen, der castede, så beskeden lå i en anden mappe. Så jeg havde ikke set den, og da jeg tjekkede, så var den sendt for to måneder siden. Jeg blev så stresset og skrev en besked til hende: "Hej, vær sød at lade mig vide, om jeg har en chance!" Jeg puttede min telefon i lommen og tog på arbejde på en lokal café. I min frokostpause tog jeg min telefon ud af lommen og fandt ud af, at jeg ikke havde låst min telefon, så jeg havde foretaget lommeopkald til hende i to timer. Jeg var så flov. Jeg tænkte: "Det her er enden på mig. Der er ikke nogen i branchen, der nogensinde vil give mig flere jobs." Men af en eller anden grund var hun meget cool: "Det kan ske for enhver." Og så fik de mig ind til audition, siger Holm, der som bekendt endte med at få rollen som Even.  

Artiklen fortsætter under billedet. 

Isak og Even i SKAM.

Isak og Even forelsker sig i hinanden i sæson 3 af "SKAM". 

Trods forvirring omkring castingen er både Tarjei og Henrik glade for, at de fik de roller, de fik. Responsen fra seriens mange unge fans har nemlig været overvældende.

- Når de møder mig og starter med at give mig hånden og siger ting som: "Du har reddet mit liv". Folk er også virkelig dybsindige og alvorlige: "Jeg sprang ud af skabet på grund af Isak". Det er stort. Jeg synes, det forsvarer det at lave TV og at spille skuespil. Det kan forandre folk, og det er sjovt arbejde. Når jeg spiller skuespil, tænker jeg: "Gud, jeg får løn for det". Men når jeg ser, at det kan forandre verden, så tænker jeg: "OK, jeg fortjener min løn", fortæller Tarjek Sanvik Moe.

I "SKAM" spiller Henrik Holm den unge mand Even, der er bipolar, og den skildring har også efterladt en dybt indtryk blandt "SKAM"s mange fans. 

- Jeg har mødt folk, der har forstået, hvad det vil sige at være bipolar efter at have set vores skuespilpræstationer. Jeg har også mødt folk, der har fået modet til at fortælle deres familier, at de var homoseksuelle, men også mange unge mennesker, der har kæmpet med psykisk sygdom i mange år, og de har så fundet noget, der ikke kun var glamourøst og flot at se på, men også noget meget råt og forstående. Der er ikke mange serier, der har så dyb forståelse for homoseksualitet og psyksisk sygdom, lyder det fra Holm. 

Artiklen fortsætter under billledet. 

Tarjei Sandvik Moe og Henrik Holm på scenen til norsk prisshow.

Tarjei Sandvik Moe og Henrik Holm på scenen til norsk prisshow. 

Se flere billeder fra "SKAM" i galleriet. 

SKAM

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close