Nyheder1. maj 2017

Infernal efter 20 år: Først nu indfrier vi drømmene

Infernal-duoen har taget styringen og sigter nu målrettet mod at nå de drømme, som de har båret på i 20 år.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/infernam.jpg
 (Foto: All Over)

De er vokset fra at være en ukendt duo med store drømme til en international succes med mere erfaring end de fleste.

Infernal, der består af 40-årige Lina Rafn og 39-årige Paw Lagermann, har hittet med numre som "Ten Miles" og "Kalinka" og har i årevis markeret sig på både den danske og internationale musikscene.

Det hele startede for to årtier siden, og at gruppen i år kan fejre 20 års jubilæum kan komme helt bag på dem selv.

- Der er en del af mig, der har lyst til at flygte fra det. Som ikke har lyst til, at det skal være 20 års jubilæum i år, for jeg synes stadig, at vi kun lige er startet. At vi stadig er ved at finde kreativt fodfæste, siger Lina Rafn og bliver suppleret af Paw Lagermann.

- Med det vi gør nu, er vi først ved at indløse de drømme, som vi havde rent musikalsk og kunstnerisk i starten, men som bare aldrig blev indfriet. Jeg tror, det er derfor, vi har det, som om vi først lige er startet, forklarer han.

Selv peger de på, at deres musikalske udvikling gennem årene er den største årsag til, at de stadig er sammen i dag.

- Vi startede med at være sindssygt dårlige, og så var der noget at komme efter, forklarer Paw Lagermann grinende.

- Det er en meget karikeret, men ikke helt usand påstand. Hvis vi havde lavet en plade, som vi syntes, forløste vores potentiale, så ville det nok være svært at trække sig selv op med nakkehårene, men jeg kan simpelthen ikke lægge mig i graven med fred i sindet og vide, at jeg ikke fik det ud af kroppen, tilføjer Lina Rafn.

Begge lægger de heller ikke skjul på, at samarbejdet desuden har krævet benhård vilje og en høj grad af selvdisciplin, som over årene er blevet udfordret.

I 2010 udgav Infernal deres sjette album, "Fall From Grace", og dette album skulle vise sig at blive et vendepunkt i karrieren.

Producer Paw Lagermann var ikke tilfreds med albummet. Selv betegner han "Fall From Grace" som en fadæse langt ind i helvede i forhold til den produktionsmæssige kvalitet, og det krævede et opgør.

Et opgør, som betød et brud med vanerne og i stedet timevis i studiet med makkeren Lina Rafn for at dygtiggøre sig.

- Noget af det musik, vi lavede førhen, var ikke det, vi egentlig havde inde i hovedet. Det var bare det bedste, vi lige kunne få ud. Det er først nu, vi kan det, siger Paw Lagermann og forklarer, at vejen til stolthed har været lang.

- Det at dygtiggøre sig kræver, at du hanker op i dig selv, og det er som regel ikke det sjoveste.

- For mig var det et spørgsmål om, at jeg kunne mærke, at nu ville jeg ikke længere være med til at lave musik, jeg ikke var stolt af, siger Lina Rafn.

Hun uddyber, at vendepunktet for hende for alvor kom, da hun blev mor samme år, som albummet udkom. Her gik det op for hende, at hendes tid var blevet mere kostbar, efter at datteren Karmen var kommet til verden, og dét ændrede hendes ambitioner.

- Jeg var sådan: "okay, nu er det nu, vi indfrir ambitionen om at lave noget, der lyder, som det vi drømmer om", siger Lina Rafn.

Sammen har de to brugt oceaner af timer i studiet, og missionen er delvist nået. Drømmen om at forløse partygenet på ny efter hittet "Kalinka", har de stadig til gode, påpeger de, men for første gang i lang tid er de tilfredse.

- Førhen gjorde det også mere ondt, hvis folk ikke kunne lide musikken. Fordi jeg var godt klar over, at jeg ikke havde gjort mit bedste. Så de prikkede bare til det sår, men nu er jeg helt tilfreds og står inde for det, og så rører det mig ikke på samme måde mere, siger Paw Lagermann.

Den 5. maj udgiver Infernal singlen "Holding On".

/ritzau/FOKUS

Sponsoreret indhold