Nyheder 14. oktober 2015

Bellaiche: Inden min veninde døde, nåede hun at bede mig om noget...

Michèle Bellaiches fortæller i anledning af Knæk Cancer-ugen en rørende historie fra sit eget liv: For 17 år siden opfyldte hun en venindes sidste ønske: Michèle passede og plejede således sin venindes nyfødte datter, efter at veninden var bukket under af kræft
Foto: All Over

De fleste af os har haft kræft tæt inde på livet. Enten i form af et familiemedlem eller en ven, der har tabt kampen mod den frygtede sygdom.

Hele næste uge sætter Danmark fokus på kampen mod kræft, når TV 2 blænder op for en hel uge med fokus på sygdommen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

TV 2s journalist Michèle Bellaiche deler i den forbindelse sin egen rørende historie om mødet med kræft. Det sker på hendes Facebook-profil, hvor hun har lagt tre billeder op af sin veninde, der døde af kræft for 17 år siden.

Men inden veninden døde, nåede hun at bede Michèle Bellaiche om noget ganske særligt: ”Vil du være gudmor for min lille nyfødte datter”?

For veninden, der kun blev 27 år, var nemlig gravid, da lægerne opdagede den uhelbredelige kræftsygdom. Og derfor valgte lægerne – i et forsøg på at redde Michèles veninde – at tage barnet ud to måneder før tid, så den unge nybagte mor kunne blive fyldt med kemo.

- Men det kunne ikke redde hendes liv. Hun døde 1 uge efter.... Hun nåede dog at bede mig om at være gudmor til sin for tidligt fødte datter, der kun vejede 800 gram. Mens familien var i opløsning og sorg, forsøgte jeg at tage mig af mit nye gudbarn i kuvøse. Hver dag i mange uger sad jeg på Rigshospitalet med hende tæt på mit bryst, så hun kunne mærke den livsvigtige nærkontakt med et andet menneske, der på tragisk vis ikke var hendes mor, skriver Michèle i sin rørende Facebook-opdatering.

- Hun var en livsglad pige - min veninde på 27 år. Havde store planer for fremtiden, studerede på universitet, var allerede blevet mor til en 3-årig dreng og havde netop fejret kærligheden til sin mand med et kæmpe bryllup for familie og alle os venner, skriver Michèle om veninden, der altså aldrig nåede at se sine børn vokse op.

- I dag er mit gudbarn 17 år. Hun er en livsglad pige, og hun ligner selvfølgelig sin mor på en prik. Hun overlevede - hendes mor gjorde ikke.... Hun blev med ét revet væk af den sygdom, vi alle frygter at blive ramt af: Cancer, skriver Michèle til slut, inden hun beder alle om at være med til at bidrage, når hele Danmark i næste uge går sammen for at knække cancer.

Sponsoreret indhold