Nyheder16. oktober 2018

Efter kritisk artikel: Ilse Jacobsens mand købte alle aviser i Hornbæk

Ilse Jacobsens ledelsesstil blev i weekenden groft kritiseret i en længere artikel i Berlingske. Det fik ifølge B.T. Ilse Jacobsens mand til at indkøbe alle eksemplarer af Berlingske i Hornbæk, hvor Ilse Jacobsen bor
https://imgix.seoghoer.dk/ilse_jacobsen.jpg
 (Foto: Aller Media)

Søndag bragte Berlingske en længere artikel, hvor over 25 tidligere medarbejdere hos Ilse Jacobsen kritiserede hendes ledelsesstil i særdeles hårde vendinger.

I artiklen beskrev de gummistøvle-dronningen som en ualmindelig dårlig leder, der er både ” grov”, ”uempatisk” og ”intrigant”, og som er medvirkende til, at flere ansatte er gået ned med stress.

Det var dog ikke alle, der fik mulighed for at læse artiklen. Ifølge B.T. sørgede Ilse Jacobsens mand nemlig for at indkøbe alle de eksemplarer af Berlingske, der var at finde i kiosker og butikker i Hornbæk, hvor parret bor, og hvor flere af Ilse Jacobsens virksomheder ligger.

Annette Flyger, der ejer Shell-tanken på Nordre Strandvej i Hornbæk fortæller til B.T., at Ilse Jacobsens mand, Jesper Bo Jacobsen, købte alle eksemplarer af søndagens Berlingske.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/ilse-jacobsen.jpg
 Foto: Per Arnesen, United Productions ApS

Ilse Jacobsens mand havde ifølge B.T. sørget for, at alle eksemplarer af den kritiske Berlingske ikke var at finde i Hornbæk. Foto: DR

- Ilses mand kom ind i går morges omkring klokken ni og købte de seks aviser, vi havde tilbage. Der var allerede solgt et par stykker i forvejen, fortæller Annette Flyger til B.T..

Ifølge B.T. var Berlingske udsolgt i Havnekiosken og i SuperBrugsen… som den eneste avis, vel at mærke.

Over 25 tidligere medarbejdere ville gerne bidrage til artiklen i Berlingske, der blandt andet beskriver flere sager, hvor Ilse Jacobsen har holdt ansattes løn tilbage under sygdom og undladt at betale feriepenge.

- Hun er ikke en ordentlig arbejdsgiver, fortæller Mette Høgh, formand for HK Handel i Hovedstaden, til Berlingske.

De sidste par år har HK ført seks sager om manglende feriepengeudbetaling.

Desuden beskriver flere af de tidligere medarbejdere episoder, hvor Ilse Jacobsen har styret dem med frygt og arrogance.

Sammenfattet opfatter de gummistøvle-dronningen som en person med to sider:

Den ene side er ekstremt charmerende, inspirerende og sjov.

Den anden er hidsig, grov, uempatisk og intrigant.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/ilse_jacobsen.jpg
 (Foto: Aller Media)

Ilse Jacobsen kalder kritikken af hende for "unfair". Foto: Dan Mariegaard

- Medarbejdere blev konstant ydmyget, overvåget og skældt ud. Man bliver langsomt brudt ned, så man til sidst er i tvivl om, om man overhovedet kan finde ud af noget, siger Søs Righolt, der var ansat i tre måneder som presse- og kommunikationschef, til Berlingske.

Berlingske beskriver også en episode tilbage i august, hvor Ilse Jacobsen til et møde skældte omkring 40 kvinder ud, fordi man havde fundet et brugt menstruationsbind på et toiletgulv i virksomheden.

Flere af de ansatte mistænkte ifølge Berlingske Ilse Jacobsen for at have opdigtet episoden.

Ilse Jacobsen bekræfter, hun valgte at konfrontere sine ansatte om hygiejnebindet.

- Jeg tog snakken, fordi jeg syntes, det var skideulækkert, og fordi der er nogen, der er mere sjuskede end andre. Vi har mange kunder, der kommer ind og ud af butikken, siger Ilse Jacobsen, der kalder kritikken af hendes ledelsesstil for unfair.

- Jeg siger tingene ligeud, det har jeg gjort, siden jeg blev født. Og jeg mener, det er en fordel. Jeg vil ikke bruge en time på at forklare noget, der kan siges på seks sekunder, siger Ilse Jacobsen og tilføjer:

- Det rammer mig og min virksomhed hårdt. Det tænker jeg mest på. Det motiverer mig ikke til at fortsætte. Så har jeg faktisk mest lyst til at stoppe. Det vil jeg simpelthen ikke finde mig i. Jeg føler selv, at jeg fandeme altid er der for dem. Der vil altid være nogle sorte får, lyder det fra Ilse Jacobsen.

Sponsoreret indhold