Nyheder20. februar 2017

Ibi Makienok: Offer for janteloven

Ibi Makienok har haft det svært med pressens og omverdenens håndtering af hendes valg af ægtemand
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/trolls_dm-0047-2016.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Det er efterhånden en del år siden, Ibi Makienok for første gang tonede frem på skærmen, og hun kan blandt andet skrive model, sanger, TV-værtinde og forfatter på CV'et.

Men livet i mediernes søgelys gør, at alle har en holdning til alt, hvad hun foretager sig.

Da den 42-årige TV-værtinde for eksempel annoncerede, at hun skulle giftes med den 16 år yngre professionelle fodboldspiller Simon Makienok, var pressens reaktionen ikke positiv. Det fortæller hun i radioprogrammet Radio24syv-programmet ”Det Næste Kapitel”.

– For det var hele pressen enige om: At det var noget værre noget, siger den tidligere balletdanser, der blev gift med sin Simon i 2014.

I radioprogrammet fortæller hun også, hvordan hun føler sig som et offer for janteloven.

– Der er meget jantelov. Man skal ikke komme for godt i gang. Man skal ikke komme og være et menneske med talent og så også være pæn – og så også måske være lidt morsom og have noget indsigt – du skal kraftedeme ikke komme for godt i gang, altså – og kvinde, puha, og gifte sig med en, der er 16 år yngre end dig selv. Det skal du kraftedeme ikke komme her ... så er man en heks, forklarer Ibi Makienok.

Ibi Makienok er bl.a. fortørnet over, at Karen Thisted i en avis kommenterede hendes valg af partner.

– Det var meget, meget voldsomt ... Der sidder folk inde i fjernsynet, i sportsprogrammer, der kalder mig ”gammel krage”. Det var så voldsomt ... Jeg havde intet forsvar. Jeg havde ikke slået min søn Anakin, jeg havde ikke taget stoffer, jeg havde ikke begået et bankrøveri – jeg var forelsket, og han var 16 år yngre, siger Ibi Makienok, der har været ramt af dobbeltsidet nyresvigt.

Radiointerviewet med Ibi Makienok kan høres på Radio24syvs hjemmeside – det kan også podcastes.

Sponsoreret indhold