Nyheder16. februar 2015

Hyldet stjernespire: ”Steppeulven” er min første film

Begynderheld eller bare helt naturligt talent? Joachim Fjelstrup har fået sin filmdebut med hovedrollen i ny dansk storfilm ”Steppeulven”
Joachim Fjelstrup til filmfestival Berlinalen, hvor han modtog titlen "Shooting Star"
Joachim Fjelstrup til filmfestival Berlinalen, hvor han modtog titlen "Shooting Star"
 Foto: All Over PressDu kan godt, Joachim."

"Kom så, Joachim".

Ordene bliver talt lavmælt, for det er kun ham selv, der skal høre dem. Skuespilleren Joachim Fjelstrup sidder foroverbøjet i en bil, og lige om lidt skal han stige ud af den og op på en knallert for at optage sin første scene i rollen som Eik Skaløe i Ole Christian Madsens film "Steppeulven".

- Jeg sad der og talte med mig selv, sådan helt kikset, fortæller 27-årige Joachim Fjelstrup og smiler.

- Jeg var simpelthen så nervøs. Man har jo en eller anden idé om, at man kan ødelægge en hel film, hvis man nu er dårlig. Og det er oven i købet en stor og dyr film, siger skuespilleren, der aldrig havde været til casting før, da han aflagde prøve på rollen. At han fik den, kalder han en gave.

Men som debuterende skuespiller var der nogle grænser, der skulle krydses og nerver, der skulle dulmes.

- Jeg havde jo ikke prøvet at lave film før, og det var nok det der med ikke, at have prøvet det før og ikke vide, hvad der fungerer og ikke fungerer, der gjorde mig så nervøs, fortæller Joachim Fjelstrup.

LÆS OGSÅ: Se Johannes Nymark nøgen

Mens mange danskere kender Eik Skaløe - musikeren, sangeren, manden bag bandet Steppeulvene, politisk aktivist, hippie, poet og narkoman, så er det først nu, at danskerne skal lære Joachim Fjelstrup at kende. Selvom skuespilleren godt har kunne mærke, at debutrollen har været en stor mundfuld, så kunne han ikke have ønsket sig det anderledes.

- Der er sgu også noget fedt ved sådan en ilddåb. Nervøsitetsmæssigt var det lidt af en udfordring, jeg skulle jo lige i gang. Men det er ikke noget, jeg på nogen måde kan brokke mig over. På mange måder var det virkelig en drømmerolle for mig, og jeg vil være Ole Christian Madsen evigt taknemmelig for, at jeg fik muligheden, siger han.

I filmen om Eik Skaløe, der er optaget i blandt andet Argentina og Kroatien, følger man den unge hippie fra han møder sit livs kærlighed, Iben Nagel Rasmussen i 1962, til han begår selvmord i 1968.

LÆS OGSÅ: Dansk stjernespire: Mine roller gør mig asocial

Det er en tid, der er præget af frygten for en atomkrig, et frit syn på kærlighed og et opgør med tidligere generationers forståelse af verden.

For Joachim Fjelstrup er det en rolle, der har krævet grundig research - både ved samtaler med de, der kendte Eik Skaløe, mens han levede, men også ved at læse de breve, sangeren skrev hjem på sine rejser og ved at studere narkomaner på Halmtorvet for at lære et helt nyt kropssprog.

- Jeg har lært enormt meget af at spille rollen. Men der var også en del angst forbundet med det, og det gjorde mig nok ekstra arbejdsom, forklarer Joachim Fjelstrup.

At han skulle være skuespiller lå dog ikke umiddelbart i kortene. Da beslutningen blev taget, holdt han det længe for sig selv.

- Det var slet ikke tydeligt for mig selv, at jeg skulle være skuespiller. Og da jeg søgte ind på teaterskolen, sagde jeg det ikke til nogen, for så ville det ikke være så pinligt, hvis jeg ikke kom ind. Men det gjorde jeg, siger han.

Noget tyder på, at han tog det helt rigtige valg ved at kaste sig ud i det. Rollen som Eik har nemlig allerede kastet en udnævnelse til "Shooting Star" på filmfestivalen i Berlin af sig for det unge talent, der dermed går i fodsporene på store danske navne som Nikolaj Lie Kaas og Pilou Asbæk.

LÆS OGSÅ: Filmfestival i Berlin skudt i gang

- Det er et klap på skulderen, og det er jo dejligt, når der er nogen, der godt kan lide det, man laver, erkender Joachim Fjelstrup.

- Måske kan det gøre, at der er nogle castere, der ser ens navn. Og jeg kan mærke, at det giver noget omtale til filmen, og det, synes jeg, er fedt, siger han.

"Steppeulven" har premiere den 19. februar. På rollelisten er også Marie Tourell Søderberg, Johannes Nymark og Thure Lindhardt.

Sponsoreret indhold