Dansk stjernespire: Mine roller gør mig asocial

Sådan så den unge skuespiller ud til Oscarfest for filmen \

Sådan så den unge skuespiller ud til Oscarfest for filmen "Hævnen" i 2011

Foto: All Over PressDet er ikke selvtillid og behovet for opmærksomhed, hovedkarakteren Danny i den biografaktuelle film "Dannys dommedag" vælter sig i.

Han er derimod en lidt genert, indadvendt og nørdet fyr, der bliver mobbet af de andre drenge fra klassen.

Selvom det ikke er sådanne ord, man normalt kan sætte på hovedrolleindehaveren, den 17-årige 3. g'er William Jøhnk, levede den unge skuespiller sig så meget ind i Dannys univers og tanker, at han selv blev som ham privat.

- Jeg har kunnet mærke, at min karakter, Danny, har afspejlet sig i mit privatliv. Under optagelserne har jeg været mere tilbageholdende og genert, end jeg plejer, og jeg har ikke gidet være så social, fortæller William Jøhnk.

LÆS OGSÅ: Selena Gomez glemte sig selv på vej mod succes

Det er ikke første gang, en rolle har smittet så meget af på den unge skuespiller. Tilbage i 2010, hvor William Jøhnk debuterede som skuespiller i den prisbelønnede Susanne Bier-film "Hævnen", var afsmitningen endnu mere markant og ubehagelig.

- "Hævnen" var et ret tungt manuskript med en ret ubehagelig historie, så når jeg endelig var hjemme i weekenderne, var jeg meget asocial og svær at komme i kontakt med. Jeg havde ikke lyst til at snakke med nogen og ville helst være for mig selv. Nøjagtig som den rolle, jeg spillede, siger skuespillertalentet, der dengang blev skræmt af sin forvandling.

- Det var den første film, jeg lavede, så det var dybt ubehageligt, men også virkelig interessant at se, hvordan du over en forholdsvis kort periode kan overbevise dig selv om, at du er en helt anden karakter, siger stjernefrøet.

LÆS OGSÅ: Se video: Masterchef-deltager er ved at tage livet af dommer

Det var William Jøhnks mor, der først blev bekymret over forandringerne i sin søns personlighed. Alligevel vil den unge skuespiller ikke gøre noget ved det.

- Selvfølgelig er det ikke godt, at mine roller smitter så meget af på mig privat, men hvis det er det, der gør, at jeg kan yde mit bedste, og jeg kan blive anerkendt for mit arbejde, så har jeg ikke nogen problemer med det, siger William Jøhnk.

LÆS OGSÅ: Efter vanvidskørsel: Bieber i retten

Selvom den unge gymnasieelev beskriver sig selv som doven, er han meget ambitiøs på sine egne veje.

- Jeg tager mit skuespil meget seriøst. Jeg prøver at sætte mig ind i mine karakterer så meget som muligt, for jeg synes, at det er vildt spændende og udfordrende. Hvis jeg adskiller det, tror jeg ikke, at det bliver det samme, siger William Jøhnk.

"Dannys dommedag" havde premiere i de danske biografer i går.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close