Hugo Helmig: Far fiksede min pladekontrakt

Thomas Helmig har hjulpet sønnens karriere på vej.

Thomas Helmig har hjulpet sønnens karriere på vej.

Foto: All Over Press

 
 
Når man har en far, der har været mere end 25 år i showbusiness, så tror da pokker, at man trækker lidt på hans erfaringer, når man selv går i den retning.
 
Det har Hugo Helmig, der lige nu hitter med singlen 'Please Don't Lie', gjort.
 
 
Hans far, Thomas Helmig, der netop har spillet succesfulde koncerter på Northside og Tinderbox, ved nok, hvordan man skruer en pladekontrakt sammen, og han har derfor siddet med ved forhandlingsbordet, da Hugo satte sig over for pladeselskabsbosserne.
 
- Min far var med under kontraktforhandlingerne og sørgede for, at alt var i orden. Han fik også andre til at se papirerne igennem. Jeg prøvede selv at læse kontrakten, men forstod ikke så meget af det hele, så det var fedt, at min far kunne hjælpe, siger Hugo Helmig til BT.
 
Og Helmig senior har været der fra begyndelsen for sin søn.
 
- Min far har virkelig bakket mig op, han er glad for det. Det er jo også hans passion at lave musik, så jeg tror, det er fedt for ham at se, at jeg har den samme lyst og drivkraft, som han selv har, siger Hugo Helmig til BT.
 
- Han er rigtig stolt, men det er jeg sikker på, at han også havde været, hvis jeg var blevet tømrer. Men jeg ville ikke være nået hertil, hvor jeg kan debutere som sanger, uden begge mine forældre, tilføjer han.
 
 
Hugos mor er den tidligere model, Renée Toft Simonsen.
 
Hans debutsingle er kommet flot fra start.
 
'Please Don't Lie' er blevet 'Ugens Uundgåelige' på P3 og på koncertfronten må Hugo Helmig melde alt udsolgt, når han den 24. august giver koncert i hjembyen Aarhus.
 
Ud over hvad han har fået ind med modermælken har han fået sin musikalske opdragelse på den århusianske musikskole Frontsession.
 
 
Men allerede som syv-årig blev han af sin mor sendt til klassisk klaverundervisning.
 
- Det var jeg ikke så vild med. Jeg fandt måske ud af, at klassisk klaver ikke var noget for mig, siger Hugo Helmig til BT.
 
Efter folkeskolen begyndte Hugo Helmig på gøglerskolen i Aarhus, men droppede ud efter to måneder, og heller ikke gymnasiet var lige ham.
 
Han tager det med ophøjet ro, at han er søn af popkongen Thomas Helmig.
 
- Jeg er jo skidestolt af min far og synes, han er et af de sejeste mennesker i verden. Jeg kan ikke gemme mig fra, at jeg er hans søn og forstår godt, at folk synes, det er lidt spændende. Det vigtigste for mig er at kunne skabe min egen identitet, ligesom alle andre nye musikere drømmer om, og så bare ellers komme ud med min musik, siger Hugo Helmig til BT.
 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close