Hugo Helmig udkommer med sin første single i dag

Hugo Helmig sammen med sin far Thomas Helmig, mor Renée Toft Simonsen og halvsøster Ida Maria Helmig.

Hugo Helmig sammen med sin far Thomas Helmig, mor Renée Toft Simonsen og halvsøster Ida Maria Helmig.

Foto: Thomas Laursen

Han er vokset op med musikken som familiens faste følgesvend, og derfor har det heller ikke ligget fjernt for Hugo Helmig, at det var den vej, han skulle.

Alligevel har det taget et stykke tid at nå til erkendelsen, men fredag debuterer den 18-årige sanger, der er søn af hitmageren Thomas Helmig og forfatteren Renée Toft Simonsen, med sin første single, nummeret "Please Don't Lie".

- Lige siden jeg var lille, har jeg spillet klaver og musik herhjemme, og så har jeg hørt min far. Så det har langsomt sneget sig ind, men det var først, da jeg var 13-14 år, at drømmen om at blive musiker virkelig tog fat, siger Hugo Helmig til Ritzau Fokus.

- Men til sidst måtte jeg bare indse, at det var den vej, jeg skulle, for det var det, jeg helst ville, siger han.

At han har haft en del overvejelser ved at gå i sin berømte fars fodspor, lægger han ikke skjul på.

- Jeg havde det lidt sådan, at det var min fars ting at spille musik, og jeg var lidt bange for, om det var noget, jeg ville kunne leve op til.

- Men det er jo ikke den tankegang, man skal have. Jeg nyder virkelig at spille, og så må man bare give slip og tænke, "det er jo det, jeg vil", siger den unge sanger.

De seneste år har han i stedet for at gå i gymnasiet dygtiggjort sig på musikskoler i Aarhus og Malaga - noget, hans forældre har støttet ham i.

- Min far har virkelig bakket mig op, han er glad for det. Det er jo også hans passion at lave musik, så jeg tror, det er fedt for ham at se, at jeg har den samme lyst og drivkraft, som han selv har, siger han og tilføjer:

- Han er rigtig stolt, men det er jeg sikker på, at han også havde været, hvis jeg var blevet tømrer. Men jeg ville ikke være nået hertil, hvor jeg kan debutere som sanger, uden begge mine forældre, siger han.

En af de overvejelser, sangeren har haft før sin debut, har været, om han skulle kalde sig Hugo Helmig eller slet og ret bare Hugo.

- Hvis jeg valgte ikke at bruge mit efternavn, så ville det lede til spørgsmålet om, hvorvidt det er, fordi jeg ikke vil anerkende det, jeg kommer fra, men det vil jeg super gerne, for jeg er meget stolt af min far.

- Så jeg tog beslutningen om at bruge mit efternavn i mit kunstnernavn også, og det er jeg helt vildt glad for, for jeg vil gerne stå ved mit ophav, siger han.

Mor Renee Toft Simonsen og også stolt af sin musikglade søn. 

På Instagram har hun slået et billede op fra iTunes med teksten "Så er der fest. Godmorgen Hugo på iTunes".

Så er der fest. Godmorgen Hugo på I tunes... @hugohelmig

Et opslag delt af Renee Toft Simonsen (@reneetsimonsen) den

Singlen "Please Don't Lie" udkommer i dag på ITunes.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close