Holdet bag "1864": Vi er spændte før premieren

Så går det løs. I aften har \

Så går det løs. I aften har "1864" premiere på DR1

Foto: Kaspar WenstrupNu sker det snart... Efter fire års forberedelser kan Ole Bornedal og resten af holdet bag TV-serien "1864" sætte sig tilbage i lænestolen og nyde første afsnit, når det bliver sendt på DR1 klokken 20 i aften.

Og det er ikke så få prominente navne, der optræder på den imponerende rolleliste. Nicolas Bro, Søren Malling, Bent Mejding og Sidse Babett Knudsen for bare at nævne nogle af skuespillerne, som seerne kan opleve de kommende otte søndage.

LÆS OGSÅ: "1864"-talent: Søn af kendisser

LÆS OGSÅ: Pinligt! Se brøleren i DRs nye million-serie

Der er dog også plads til flere ukendte navne. En af dem er Jens Sætter-Lassen. Han spiller en af de helt bærende karakterer i Ole Bornedals serie om slaget ved Dybbøl Mølle.

- Man er da spændt, men jeg forsøger ikke at fokusere alt for meget på det. Jeg er meget taknemmelig for at have fået muligheden for at spille med i "1864", fortæller Jens, der, som efternavnet afslører, er søn af skuespilleren Søren Sætter- Lassen. Han medvirker i øvrigt også i serien.

Der er høje forventninger til Ole Bornedals serie, som blandt andet har fået bevilget imponerende 100 millioner kroner af Folketinget.

Men inden aftenens premiere har '1864' fået masser af kritik fra både historikere og politikere, der ikke mener, at serien giver et sandfærdigt indblik i begivenhederne, der ledte op til 1864 og selve krigen.

Det er dog ikke kun handlingen, der har fået kritik. Knap var traileren til DRs million-satsning blevet offentliggjort, før flere gjorde opmærksom på, at der havde sneget sig en pinlig fejl ind i serien.

Traileren, som DR lagde på YouTube i begyndelsen af september, begyndte ellers lovende med højt musik og smukke landskaber, men 15 sekunder inde i traileren dukkede en genstand op, som nok ikke helt hører til i den tidsalder, som serien foregår på:

Nemlig et elektrisk hegn.

Se selv i traileren herunder:

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close