Nikolaj Kirk raser: "Hører til på Mars"

Nikolaj Kirk er træt af de danskere, der ikke laver deres bearnaise hjemmelavet.

Nikolaj Kirk er træt af de danskere, der ikke laver deres bearnaise hjemmelavet.

Foto: (All Over Press)

"Der er noget lifligt over bearnaisesaucen, let syrlig, fed, cremet og med fine toner af estragon".

Sådan indleder kendis-kokken Nikolaj Kirk sit seneste indlæg på sin facebook, hvor han raser over danskernes forhold til den franske sauce bearnaise. 

Den 43-årige kok forstår ikke, hvordan så mange kan finde på at acceptere en bearnaise, som ikke er hjemmelavet. 

Kirk mener, at folk ikke kan kende forskel på en hjemmelavet og en sauce, som er lavet på en fabrik. 

"Hvem har ikke stået på en gyngende færge, og hældt den slatne sjappede pulver bearnaisesauce ud over sine kartofler.
Pulver udgaven er nærmest blevet synonym med den ægte håndpiskede udgave af saucen", skriver kokken på sin Facebook. 

Nikolaj Kirk virker så sur over pulverbearnaise, at han overvejer at tage fat i den lovgivende magt, som kan få sat skik på, hvornår man må kalde en sauce for en bearnaise. 

Ligesom man har set med andre fødevarer som feta og Champagne.    

"Vi bør derfor høre EU og vores fødevareministerie, om de overhovedet må benytte navnet Bearnaise til pulver udgaven? 
Den indeholder jo slet ikke det vi definerer som bearnaise sauce, og skævvrider vores kategorier I madens univers, så ingen længere kan hitte rundt – der skal vel også være mandler I marcipan? Eller fløde I flødeis," raser kokken.

Hvis du ligesom Nikolaj fortrækker en hjemmelavet sauce bearnaise, så kan du se ingredienserne nedenunder: 

  1. Klaret smør.
  2. Æggeblommer.
  3. Eddike. (sherryeddike, hvidvinseddike eller estragoneddike)Hvidvin.
  4. Skalotteløg.
  5. Estragon.
  6. Kørvel. (kan udelades)
  7. Citronsaft.

Læs hele opslaget nedenunder: 

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close