Nyheder10. juli 2016

Højbjerg skifter til Southampton for gigant-beløb

20-årige Pierre-Emile Højbjerg skifter til Premier League og bliver Danmarks dyreste spiller
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/pierre-emile-hoejbjerg.jpg
 Foto: Aller Media

111 millioner kroner.

Så meget betaler Premier League-klubben Southampton for den danske landsholdsspiller Pierre-Emile Højbjerg til FC Bayern München, skriver kicker.de.

Handlen er netop offentliggjort, og den betyder, at Pierre-Emile lige netop misser Bayerns nye træner, Carlo Ancelotti, der har første arbejdsdag i morgen.

Hvis prisen holder, er Pierre-Emile Højbjerg den dyreste danske fodboldspiller nogensinde.

I 2013 skiftede Christian Eriksen fra Ajax til Tottenham for 101 millioner kroner, men den topper Højbjerg lige med yderligere 10 millioner - godt skuldret af en kun 20-årig knægt.

Pierre-Emile Højbjerg har spillet som ungdomsspiller i Bayern, men opnåede som seniorspiller aldrig at bide sig fast på det bedste mandskab og har blandt andet været udlejet til Augsburg og Schalke 04. Hans kontrakt med Bayern gjaldt egentlig frem til 2018.

I Southampton får den danske midtbaneslider en arbejdsgiver på vej op. Klubben endte som nummer seks i den forgangne sæson, og kampe i Europa League venter.

Det er næsten nøjagtig fire år siden, at Højbjerg den 1. juli 2012 skiftede fra Brøndby IF til FC Bayern.

Pierre-Emile Højberg har ikke selv kommenteret skiftet endnu, men hans Instagramprofil bliver han budt velkommen i Southampton.

Også på Twitter pippes der ivrigt om klubskiftet:

https://imgix.seoghoer.dk/mitsh-banner_18.png

Sponsoreret indhold