Nyheder26. maj 2015

"Hjørdis" er klar med sin egen serie

Skuespilleren Lise Baastrup har travlt, men hun klager ikke
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/lise-baastrup1-kw.jpg
 Kaspar Wenstrup
Smilet er stort på 31-årige Lise Baastrups læber for tiden. Hun har nemlig susende travlt, og så er hun snart aktuel i Danmarks første spinoff-serie ”Hjørdis”. – Jeg håber da, jeg har skrevet mig ind i historiebøgerne på den måde, smiler den humoristiske pige, der blev kendt som den kiksede skolelærer i TV2-serien ”Rita”.
Men det er ikke altid så skidt at være den kiksede pige, for Lise Baastrup, som spiller Hjørdis, viste sig at være så populær, at hun nu får sin egen serie.
– Jeg gik rundt derhjemme, da producenten ringede og spurgte, om jeg havde tid og lyst til at lave en hel serie med Hjørdis. Jeg syntes, det var en vildt sjov idé, og det var en ære. Det var først, da jeg tog af sted på arbejde, at jeg kom til at tænke på, hvor sindssygt det er, at jeg skal have min egen serie, fortæller Lise Baastrup og stråler, da SE og HØR møder hende i Frederiksberg Have, hvor hun nyder at få et pusterum, når hun ikke har travlt med TV-optagelser eller teater. Tusind tak. Lise Baastrup er stolt over, at hun får sin egen serie. Det er en kæmpe cadeau, at der er nogle, der siger, at de vil bruge tid på at lave et spinoff med mig. (Foto: Kaspar Wenstrup) – Jeg holder utrolig meget af Frederiksberg Have og Søndermarken. Jeg kommer fra Silkeborg, og derfor er jeg meget afhængig af at være tæt på skov og vand. Det er et lille frirum, hvor man kan cykle hen på et par minutter fra Valby, hvor jeg bor, smiler Lise Baastrup, der har kalenderen fyldt med teater og TV-optagelser indtil udgangen af 2015. Afbrudt ferie Sidste sommer blev ferien afbrudt, da optagelserne til ”Hjørdis” skulle i gang. Derfor glæder Lise sig ekstra meget til ferien i år. Sammen med sin kæreste Christopher holder hun ferie i juni og juli, og en del af tiden skal bruges i Spanien. – Vi skal til Málaga. Der har min kærestes familie et hus. Vi bliver nok dernede i tre uger, siger Lise Baastrup, der dog ikke lægger arbejdet helt på hylden, mens hun nyder varmen i det sydspanske. Mille Dinesen, som spillede Rita i moderserien, er ikke med i ”Hjørdis”. Det er derimod Martin Brygmann og Ellen Hillingsø. – Mine brødre og min svigerinde hjalp mig med at øve på ferien. Jeg måtte jo have nogle til at læse overfor. Så de skiftedes til at være Ellen Hillingsø og Martin Brygmann. Det syntes de var sjovt. (Foto: Kaspar Wenstrup) – Jeg skal selvfølgelig have tre bøger og to manuskripter med derned. Jeg elsker at læse bøger og leve mig ind i det univers, siger kvinden bag Danmarks første spinoff-serie.
Selv håber frk. Baastrup, at serien bliver en succes, så hun endnu en gang kan få lov til at spille den elskelige Hjørdis. – Man ved jo aldrig, om man får lov til at lave en sæson mere. Men det kan man håbe på.

Sponsoreret indhold