Nyheder8. juli 2016

Hjernerystelse tvinger Manu Sareen af cyklen

Manu Sareen skulle have cyklet til Paris med Team Rynkeby til fordel for Børnecancerfonden. Det har en hjernerystelse nu sat en stopper for
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/manu-sareen1.jpg
 (Foto: All Over Press)

I cykelsportens verden taler man ikke om "hvis" du styrter, men "når" du styrter på cyklen. Og sandheden i, at det kan ske, når man mindst venter det, kan Alternativet-politikeren Manu Sareen nikke genkendende til.

Han skulle nemlig have cyklet til Paris med Team Rynkeby, som samler penge ind til fordel for Børnecancerfonden, men et cykelstyrt har tvunget ham til at ændre planer. Han var ellers i fuld gang med at forberede sig.

- For omkring halvanden måned siden var jeg på vej ud på en træningstur på cyklen, men pludselig åbner en bildør foran mig, og jeg banker ind i den. Jeg havde hjelm på, men det tager åbenbart længere tid at komme sig over sådan noget, end jeg troede, forklarer politikeren, der står bag børnebøgerne om drengen Iqbal Farooq.

Styrtet gav ham ikke andre skrammer, men dog en slem hjernerystelse, som han stadig ikke er kommet sig over. Han har stadig hovedpine, som især dukker op, når der sker meget omkring ham. Derfor er han sikker på, at 1250 kilometers cykling på otte dage ikke er nogen god idé.

- Til gengæld har jeg aftalt med min kæreste, at vi følger holdet i bil hele vejen fra Ringe til Paris. Så støtter vi på den måde, og det er jeg virkelig glad for at kunne, siger den 49-årige politiker.

Det gode formål står hans hjerte nær. I år kører Team Rynkeby deres 15. tur til Paris, og gennem årene har de indsamlet mere end 140 millioner kroner til kræftramte børn og deres familier, og Sareen ved, at selv det mindste gør en forskel.

- Jeg har læst op af mine børnebøger på Rigshospitalet. Der sagde en mor til mig, at jeg gav dem noget at smile og grine af midt i en periode, hvor der ikke var meget at blive glade over. Det betyder meget for mig, fortæller Manu Sareen.

Sidst, han trådte i pedalerne med Rynkeby, var i 2013, og dengang styrtede han faktisk også, fortæller han grinende.

På turen var han værelseskammerat med en politisk modstander hele ugen, og det gik overraskende fint, mener han.

- Men jeg er nu glad for, at jeg skal dele værelse med Solveig denne gang. Det er altså syret at vågne op midt om natten, og så ligger Kristian Thulesen Dahl kun en halv meter fra dig, griner Manu Sareen.

Team Rynkeby kører til Paris fra den 9. til den 16. juli.

https://imgix.seoghoer.dk/mitsh-banner_15.png

Sponsoreret indhold