Nyheder24. september 2017

”Herrens veje-skaberen Adam Price: Tror ikke selv på Gud

Manden bag blandt andet "Borgen", Adam Price, er klar med DR’s nye søndagsdrama, hvor omdrejningspunktet er præstefamilien Krogh
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/herrens-veje-adam-price.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Hovedforfatteren bag “Herrens veje“, 50-årige Adam Price, har skrevet en dramaserie om familien Krogh, hvor tro og tvivl spiller store roller.

Idéen til TV-serien opstod i 2012.

– Min far var katolsk døbt, og min onkel var jøde. Jeg er vel selv en tilgivende blanding af agnostiker og ateist. Men jeg er medlem af folkekirken. Tro er overalt – når vi åbner passet, er Jesus den korsfæstede på side ét; korset er i vores flag. Når vi åbner Folketinget, foregår det med en bøn, og dronningen slutter sin nytårstale af med at sige “Gud bevare Danmark“. Tro er også overalt i den offentlige debat ... Hvor går man hen med sådan en historie? Jeg tror ikke, man kan gå andre steder hen end til Danmarks Radio, erklærede Adam under præsentationen af “Herrens veje“.

Den nye serie består af 20 afsnit, og de første ti bliver sendt i løbet af efteråret.

Selvom manden bag "Borgen" ikke selv tror på Gud, så er tro noget, der fascinerer ham:

– Jeg er dybt fascineret af tro, og når jeg skriver på den her serie, skriver jeg på rigtig megen nysgerrighed, fastslår Adam Price, hvis persongalleri i “Herrens veje“ blandt andre tæller provsten Johannes og gymnasielæreren Elisabeth, hvis to sønner ikke har valgt ens retning i livet.

Læs mere om de forskellige karakterer i DR1’s nye søndagsdrama "Herrens veje" herunder:

Lars Mikkelsen som JOHANNES

https://imgix.seoghoer.dk/herrens-veje-mads-mikkelsen.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup)

Lars Mikkelsen (Foto: Kaspar Wenstrup)

Seerne møder familien Kroghs overhoved, provsten Johannes – en mand, der ikke kun forstår at fylde sin kirke, men også fylder meget i kulturdebatten.

– Johannes er også et menneske med kolossale dæmoner, hvilket gentagne gange sætter familiens kærlighed og tålmodighed på prøve, lyder karakterbeskrivelsen.

Ann Eleonora Jørgensen som ELISABETH

https://imgix.seoghoer.dk/herrens-veje-ann-elenora-joergensen.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup)

Ann Eleonora Jørgensen (Foto: Kaspar Wenstrup)

Kvinden i præstegården er ikke kun Johannes’ støtte i en travl hverdag, hvor han kæmper for at blive den nye biskop.

Elisabeth har også en karriere som gymnasielærer, men det er familielivet, der fylder meget i den 51-årige dames tilværelse.

– Selv når Johannes er allermest umulig, formår hun at tage styringen over præstegården og dække over ham, lyder karakterbeskrivelsen.

Simon Sears som CHRISTIAN

https://imgix.seoghoer.dk/herrens-veje-camilla-lau-simon-sears.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup)

Camilla Lau og Simon Sears (Foto: Kaspar Wenstrup)

Den ældste søn i familien Krogh flirtede med teologi, men valgte siden hen studier på CBS, hvilket ikke faldt i god jord hos Johannes.

Som familiens førstefødte var det nemlig Christian, der skulle følge i fars fodspor.

På CBS hænger han ud med Mark, der er kæreste med Amira (Camilla Lau) – Christian og Amiras veje krydses flere gange i “Herrens veje“. Simons rolle kan opsummeres på følgende måde:

– Christian er charmerende, intelligent og forførerisk. Han er ubekymret, men også en rastløs sjæl og et utålmodigt menneske.

Morten Hee Andersen som AUGUST

https://imgix.seoghoer.dk/herrens-veje-morten-hee-andersen-fanny-louise-bernth.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Morten Hee Andersen og Fanny Louise Bernth (Foto: Kaspar Wenstrup)

– August er den yngste søn og nu blevet fuldføreren, der skal videreføre præstegerningen.

Som en af de yngste præster i landet har August formået at fylde sin kirke med sin moderne og personlige tilgang til kristendommen, lyder beskrivelsen af August.

Den 28-årige fyr danner par med Emilie (Fanny Louise Bernth), og de to unge mennesker drømmer om at udvide deres tosomhed med en baby.

"Herrens veje" har premiere søndag den 24. september kl. 20.00 på DR1.

Sponsoreret indhold