Nyheder 15. november 2018

Video:: Her er Morten Grunwalds sidste hilsen til sine fans

Kort før sin død sendte Morten Grunwald en sidste hilsen til sine mange fans
(Foto: Aller Media)

Det er ingen hemmelighed, at Morten Grunwald var en elsket og folkekær skuespiller. Han blev for alvor kendt for sin rolle som den fjollede og skide go’e kriminelle Benny i ”Olsen-Banden”-filmene.

Men han havde også stor succes i andre roller, blandt andet ”Slå først Frede” fra 1965, ”Den Sorte Madonna” fra 2007 og senest ”Stille Hjerte”, der havde premiere for fire år siden, i 2014.

Det er dog særligt for rollen som den gulstrømpede Benny Frandsen i ”Olsen-Banden”, at Morten Grunwald gjorde sig bemærket, og det var da også i ”Olsen-Banden”-univserset, at en syg Morten Grunwald for sidste gang henvendte sig til sine fans.

I weekenden – altså få dage før skuespillerens død – var et par hundrede af landets største ”Olsen-Banden”-fans samlet i Nordisk Films lokaler. Anledningen var, at det var 50 år siden at første film havde premiere.

Midt i fejringen blev der pludselig musestille i den fyldte sal i Valby.

På et stort lærred dukkede en kræftsyg Morten Grunwald op. Han havde en hilsen til sine mange dedikerede fans.

På det tidspunkt vidste ingen, hvor slemt det stod til med Morten Grunwald, der i går sov stille ind på Sankt Lukas Stiftelsen.

– Kære venner. Tusind tak for jeres kærlige entusiasme og jeres fabelagtige intensive glæde ved denne begivenhed, vores 50-års jubilæum.

– Jeg sender jer alle mine kærlige tanker og ville gerne have været hos jer.

- Kan I have en rigtig god aften, lød det fra den 83-årige skuespiller, som havde optaget den lille videohilsen derhjemme.

 

node:cta:34749]

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold