Morten Grunwald mindes og hyldes på Facebook

Morten Grunwald døde af kræft onsdag aften.

Morten Grunwald døde af kræft onsdag aften.

Foto: Thomas Laursen

 

 

Det sidste nulevende medlem af den legendariske forbrydertrio "Olsen Banden", Morten Grunwald, døde i aftes efter kort tids kræftsygdom.

Det er kun lidt over en måned siden, at Morten Grunwald afslørede, at han var ramt af uhelbredelig kræft.

Han var blevet diagnosticeret med kræft i skjoldbruskkirtlen, som havde bredt sig til lungerne.

Der var ingen mulighed for, at den store danske skuespiller ville overleve sygdommen.

Det var kun et spørgsmål om tid.

Lægerne tilbød Morten Grunwald strålebehandling, men han afslog.

- Jeg er 83 år. Jeg ved ikke, om der er måneder eller længere, men så er det det. Jeg har haft et langt og godt liv, fortalte Morten Grunwald til SE og HØR, da han i oktober afslørede, at han var ramt af kræft. 

- Jeg vil godt sige, så der ikke er alle mulige hemmelighedskræmmerier om det, at jeg har fået lungekræft. Der er metastaser, og det har spredt sig, sagde Morten Grunwald yderligere til SE og HØR, da han fortalte ærligt om den uhelbredelige kræftsygdom.

I aftes sov han ind på Sankt Lukas-Hospice i Hellerup, hvor han blot havde været indlagt i to dage.

- Det var godt, han fik fred. Morten var meget, meget syg, sagde Morten Grunwalds enke Lily Weiding til SE og HØR kort over middag torsdag.

På Morten Grunwalds facebookside vælter det ind med mennesker, der mindes og hylder ham.

- Det er med stor sorg og tungt Olsen Banden-hjerte, at vi desværre må meddele den triste nyhed, at vores allesammens ‘Benny’ er gået bort. Vi sender en kærlig tak til Morten Grunwald for at have beriget vores liv med så meget underholdning. Vi trøster os med, at ‘Benny’ nu igen er forenet med resten af ‘banden’, og at de sammen kigger ned på alle jer fans og vores lille udstilling. Tak for de mange timers grin, Morten. Du var ski-de-go’!, skriver en repræsentant for Olsen Banden-udstillingen, der har lagt en lille videosnas ud med Morten Grunwald.

- Sikke et liv. Og sikke en personlighed. Chevrolet’en har fået fyldt på for en femmer for sidste gang. Tak for alt kære Morten, skriver Jesper Karlsen.

Også fra Tyskland, hvor Olsen Banden i særligt det tidligere DDR havde en meget stor og dedikeret fanskare, kommer der hilsener.

- Jeg er meget ked af, at det gik så hurtigt med din sygdom, Morten. Men vi har haft mange fælles oplevelser, har grinet sammen og oplevet skønne ting, skriver tyske Steffen Paatz på sit hjemlands sprog og slutter af med et dansk 'tak for alt'.

Skuespilleren Rikke Louise Andersson mindes også Grunwald:

- Kære Morten

- Jeg holdt så meget af dig. Håber du kom godt afsted. Tak for dig og den tid, jeg var så heldig at have dig som instruktør. Tak for nu, skriver Rikke Louise Andersson.
 
Filminstruktøren Torben Skjødt Jensen sender en hilsen til Grunwalds datter og skriver 'kondolerer, Tanja.
 
Du kan se alle hilsenerne til Morten Grunwald og hans familie her.
 
 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close