Nyheder14. november 2016

Galleri: Her er de SKØNNESTE billeder fra Frede og Marys bryllup

I dag er det 12,5 år siden, at kronprins Frederik fik sin Mary ved et storslået bryllup i Københavns Domkirke. I den forbindelse har SE og HØR været et smut i gemmerne og fundet de skønneste billeder fra den fantastiske fest. Se alle billederne her
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bryllup_front.jpg
 Fotos: All Over

14. maj 2004 bimlede kirkeklokkerne over det ganske land. Tusindvis af danskere sad klistret til TV-skærmene. Og der blev trillet ikke så få kærlighedstårer i løbet af dagen.

14. maj 2004 sagde kronprins Frederik nemlig ”ja” til sin smukke Mary ved et overdådigt og romantisk bryllup i Københavns Domkirke – og det betyder, at parret i kan fejre kobberbryllup.

I den forbindelse har vi på SE og HØR været et smut i gemmerne og fundet de skønneste billeder fra den fantastiske fest.

Se alle billederne fra brylluppet i det store galleri nederst i denne artikel.

Kronprins Frederik holdt en rørende tale til Kronprinsessen - og især de afsluttende ord fik tårerne frem hos Mary:

- Jeg elsker dig, Mary. Kom lad os gå, kom lad os se, gennem tusind verdener venter vægtløs kærlighed, sagde kronprinsen til sin hustru.

Bryllupsmiddagen var mindst ligeså pompøst som resten af bryllupsfesten. Middagen bestod af i alt fire komplicerede retter, der satte kokkene på hårdt arbejde fra start.

Forretten bestod af "timbale af havets frugter fra de Nordiske have med sauce af søpindsvin".

Hovedretten blev skudt i de kongelige skove og var en "krydderstegt dådyr med rissolé kartofler fra Samsø, ærter parisienne, sauterede mokler med dyresauce".

Derudover var der "Vol-Au-Vent med lykkelige forbindelser hvide danske asparges og bornholmerkyllinger parfumeret med æblecider)". Desserten bestod af "Kage af Hvid Chocolademousse". Til maden blev der naturligvis serveret en række gode vine.

Du kan se eller gense billeder fra brylluppet i galleriet herunder:

Bryllup mellem Kronprins Frederik og Mary Donaldson 14. maj 2004

Sponsoreret indhold