Nyheder27. maj 2018

Henriette Zobel: Alkoholisme er en familiesygdom

– Jeg håber, jeg kan stoppe med at drikke, lyder det fra jetsetteren Henriette Zobel i hendes nye foredrag
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/henriette_zobel_0.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Alkohol er mit stof, lød det ærligt fra Henriette Zobel, da hun i sidste uge fik debut som foredragsholder på det fashionable Hotel d’Angleterre i København.

25 tilhørere betalte hver 640 kr. for at høre jetsetterens historie om et liv med spiritus, som sidste år medførte en betinget fængselsdom for at køre galt i en kæmpe brandert.

– Jeg kan ikke garantere, at jeg ikke kommer til at drikke igen. Men jeg håber det virkelig ikke. Jeg har to drenge, og de har kun mig. Vi har lige mistet deres far (Peter Zobel, red.), lød det fra Henriette Zobel, som er ved at samle ”et team” med blandt andre misbrugseksperten Henrik Rindom for at vejlede afhængige.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/henriette_og_peter_zobel.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

Henriette var i mange år sammen med Peter Zobel, der døde sidste år i en alder af 81. (Foto: Claus Poulsen)

Den tidligere fotomodel forsikrer dog, at hun ikke har lyst til at drikke lige nu, og så har hun en tidsregel, der virker.

– Selvfølgelig er det sjovt at feste. Det er det virkelig. Men jeg går senest hjem kl. halv to nu.

Sønnerne drikker også

Henriette Zobels far døde af druk, og hendes mormor var alkoholiker, så jetsetteren mener selv, at den stærke tørst ligger i generne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/henriette_zobel_med_boern.jpg
 (Foto: All Over Press)

Sønnerne Nicolai og Alexander var også med som støtte til mors alkoholforedrag. (Foto: All Over Press)

Netop derfor er den 55-årige mor også ekstra bekymret for sine to sønner, som med deres 23 og 25 år er lige midt i ”festalderen”.

– Der er jo en risiko for, at mine sønner har det samme gen. Jeg taler åbent om det med dem. De har det sjovt, og det skal de også have, og de går i byen. Måske er der ikke noget, og jeg har da heller ikke opdaget det, sagde Henriette Zobel, før hun og drengene gik videre på Café Victor.

Sponsoreret indhold