Nyheder8. oktober 2019

"Olsen-Bandens" Yvonne blev kun 53: Hendes død blev en myte

Kirsten Walther, der for alvor blev kendt som "Olsen-Bandens" rapkæftede og storblomstrede Yvonne, døde pludseligt en februar-nat i 1987. Efterfølgende spekulerede mange i, hvad der tog livet af hende i en alder af blot 53 år
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kirsten_walther.jpg
 (Foto: Aller Media)

Hun var kendt som det larmende og storblomstrende festfyrværkeri, der sørgede for at holde Egon, Benny og Kjeld i ørerne.

Hun var sexet og snusfornuftig på samme tid – og var på mange måder det fjerde medlem af ”Olsen-Banden”.

Men selv om hun i sin rolle som Yvonne var både højtråbende og frembrusende, var skuespiller Kirsten Walther særdeles privat, når kameraet var slukket.

På hendes gravsten står der da også blot ”Kirsten”.

Skuespilleren Kirsten Walther var nemlig ligeså anonym og hemmelighedsfuld i døden, som hun var det i livet.

Artiklen fortsætter under billedet...

Kirsten Walther i sin ikoniske rolle som Yvonne i "Olsen-Banden".
Kirsten Walther i sin ikoniske rolle som Yvonne i "Olsen-Banden".
 Foto: Aller Media

Kirsten Walther i rollen som Yvonne. Foto: Aller Media

Kirsten Walther døde pludseligt klokken tre om natten den 19. februar 1987 i køkkenet i sit hjem i Holte.

Og selv hendes død blev en myte for mange.

I flere uger skrev de forskellige medier således forskellige historier om, hvem Kirsten Walther var - og ikke mindst hvad der tog livet af hende i en alder af blot 53 år.

Nogle skrev, at hun døde lykkelig. Andre medier mente at vide, at hun døde af sorg.

Der begyndte endda at florere historier om, at Kirsten Walther selv havde taget sig af dage.

Kendt var det, at hun de senere år var stærkt plaget af sceneskræk, men hun havde netop startet prøver på Amager Scenen, da hun døde om natten 19. februar 1987.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/kirsten.jpg

"Olsen-Bandens" Yvonne fik selvfølgelig ordensmagtens hjælp til brudesløret. Foto: Aller Media

Hendes egen familie, der blandt andre talte ægtemanden Palle og deres adoptivsøn fra Grønland, Ole, måtte slå fast, at Kirsten Walther var død af et hjertestop.

Hendes mand fortalte, at han havde hørt dunket oppe fra soveværelset og skyndte sig ned, hvor han fandt sin hustru død i køkkenet. Kirsten Walther blev kun 53 år.

- Det kom som et lyn. Kirsten har ikke været syg. Hun var tværtimod meget glad og lykkelig. Lykkelig for den rolle, hun skulle spille på Amager Scenen, og vi havde det så godt herhjemme. Jeg lå og sov, da jeg vågnede ved et bump nedefra. Da jeg kom ned, fandt jeg Kirsten død, fortalte hendes knuste mand, Palle, efterfølgende i et interview med BILLED-BLADET.

- Det er så uvirkeligt. Hun betød så meget for Ole, vores søn, og mig. Vi var en god, lille familie, og vi havde et utroligt sammenhold, tilføjede han.

De mange sejlivede rygter og myter om hendes død skyldtes ikke blot, at Kirsten Walther var en særdeles populær skuespiller, da hun døde. Det skyldtes også den enorme kontrast, der var mellem hendes liv på det store lærred og hendes private liv i hjemmet i Holte.

Det var ingen hemmelighed, at Kirsten Walther vægtede sit private liv højt, og at hun værnede meget om det.

Foruden rollen i ”Olsen-Banden” blev hun også kendt og elsket for sin rolle som Karla i ”Huset på Christianshavn”. Begge roller gjorde hende til folkeeje. Men Kirsten Walther ønskede ikke at være folkeeje:

Artiklen fortsætter under billedet...

På Kirsten Walthers gravsten står der blot "Kirsten". 
På Kirsten Walthers gravsten står der blot "Kirsten".
 Foto: Aller Media

På Kirsten Walthers gravsten står der blot Kirsten ved hendes navn. Foto: Aller Media

- Kirsten Walther besad en hemmelighedsfuld side, en side, hun ikke viste frem. Hun var virkelig godt begavet og ganske givet derfor god til at spille dum. Hun var sart, stille og følsom og en skuespiller, der virkelig arbejdede sine tekster igennem.

- Når man lavede en tekst til Kirsten, var der garanti for succes, og netop derfor undrede det mig, at hun indimellem virkede, som om hun havde et lavt selvværd, har Lise Nørgaard, der var medforfatter på ”Huset på Christianshavn”, tidligere fortalt.

"Olsen-Bandens" instruktør Erik Balling nævnte ofte Kirsten Walthers død som begrundelse for, at han ikke lavede flere "Olsen-Banden"-film. For som han sagde:

- Uden Yvonne, ingen "Olsen-Banden".

Ove Sprogøe, der spillede rollen som Egon, døde 84 år gammel i 2004. Poul Bundgaard, der spillede Kjeld, døde i 1998. Han blev 75 år.

Morten Grunwald, der spillede rollen som Benny Frandsen, døde 14. november 2018. Han blev 83 år.

Sponsoreret indhold