Hella Joof efter vild shitstorm: Jeg blev kaldt nazist

Foto: Dan Mariegaard

Hun er kendt for altid at have en kvik og sjov bemærkning klar, og hun er ikke bange for at sige sin mening og blande sig i debatten.

Men en kort kommentar om indianernes evne til at brænde det hele ned og begynde forfra fik i maj den ellers folkekære forfatter og filminstruktør Hella Joof ud i noget af et offentligt stormvejr.

Hella Joof udtalte sig som medlem af regeringens Disruptionråd, og efterfølgende følte den 54-årige Lex og Klatten-stjerne sig godt og grundig misforstået, fortæller hun i et nyt interview med magasinet Femina.

- Jeg blev fremstillet som sådan en halvfascistisk type. Jeg stod på en bar i Aarhus, lige da det var allerværst, da en godt nok meget fuld kvinde sagde "nazist" til mig. "HVAD?", sagde jeg så. Hun havde læst et eller andet grimt på Facebook, fortæller Hella Joof til magasinet.

Selv om Hella Joof efterfølgende har lært meget af at være offer for en såkaldt "shitstorm", så var det ikke ligefrem en behagelig oplevelse for forfatteren.

- Det betyder ikke, at jeg ikke bliver påvirket, og jeg bliver ked af det, når en dame kalder mig for nynazist. Jeg bliver også ked af det, hvis folk tror, jeg er et dårligt menneske. At jeg er ligeglad med de svage, som en avis skrev. Det er jeg ikke, understreger hun over for Femina.

Men oplevelsen betyder dog ikke, at Hella Joof er færdig med at sige sin mening:

- Det er ikke alle, der kan lide hvidløg, det er ikke alle, der kan lide Mozart, og det er ikke alle, der kan lide mig, lyder det.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close